Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Adrijini strojevi pronađeni u Ostrei

30.10.2013. 23:00
Adrijini strojevi pronađeni u Ostrei


Službeno još ništa nismo dobili, a neslužbene informacije govore da je nekoliko strojeva i dio opreme pronađeno u pogonu Ostree u Stankovcima. Čini se kako je policija zapečatila te strojeve, privremeno ih oduzela, te povjerila na čuvanje ovlaštenoj osobi u Ostrei – kaže odvjetnik Mario Gerstner dodajući kako očekuje što hitniju demontažu i povrat strojeva u Adriju


Hoće li zadarska riboprerađivačka tvrtka Adrija opstati i hoće li biti sačuvano 300 radnih mjesta na kojima rade mahom žene iz skupine teško zaposlivih, ponovno je pitanje koje ovisi o učinkovitosti i radu policijsko-pravosudno-sudskih institucija. Policija je, naime, u utorak oko podneva u pogonu stankovačke Ostree pronašla dio opreme čiju je krađu Miodrag Lacić, većinski vlasnik Adrije d.d., prijavio još u ožujku te ponovno početkom listopada. Da strojevi i oprema vrijedna preko dva milijuna kuna zaista i nedostaju, evidentirano je i tijekom primopredajne inventure koju su Lacić s jedne i Jadranko Lisica te Neven Badurina s druge strane obavili 18. listopada. Tada su se obvezali da će nedostajuće strojeve vratiti najkasnije u roku od dva tjedna.
U stankovačkoj Ostrei u utorak je pretragu obavljalo desetak djelatnika Odjela kriminalističke policije PU zadarske, a da sve prođe bez incidenata osiguravali su njihovi kolege iz Interventne policije. Pretrazi su nazočili i neki dugogodišnji zaposlenici Adrije koji su u Ostreu došli na prepoznavanje strojeva za koje se sumnjalo da su Adrijini.
Osim zabrinutih radnica koje su nas o “čudnovatim zbivanjima” u Ostrei obavijestile i to prvenstveno radi straha za svoja radna mjesta, tek nešto potpuniju informaciju dao nam je Mari Gerstner, Lacićev odvjetnik.
 – Službeno ni ja, ni moj klijent još ništa nismo dobili, a neslužbene informacije govore da je nekoliko strojeva i dio opreme pronađeno u pogonu Ostree u Stankovcima. Kako sam uspio doznati, čini se kako je policija zapečatila te strojeve, privremeno ih oduzela te povjerila na čuvanje ovlaštenoj osobi u Ostrei – kazao nam je Gerstner no nije nam mogao reći koje radnje će se dalje odigrati. Trebalo bi, kaže, što prije strojeve vratiti vlasniku, odnosno razmontirati ih i odvesti odakle su i uzeti, u Adriju. To bi, ističe Gerstner, omogućilo normalan rad tvornice i punu iskoristivost, a samim time onda bi i temelj za pregovore s Podravkom i Ministarstvom financija, kao i ostalim vjerovnicima u prestečajnoj nagodbi bio čvršći.
–više u tiskanom izdanju