Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Rio na nišanu

30.10.2013. 23:00
Rio na nišanu


Savez ima svoju proceduru oko odlaska u Rio. No, daleko su Igre, ima mnogo natjecanja prije toga za koja se moramo pripremiti – kaže Bratanović


Seniorske medalje s velikih svjetskih natjecanja u Zadar rijetko dolaze. Da nije jedriličara Šime Fantele i Igora Marenića seniorski sport u Zadru svoj bi maksimum imao na nacionalnim prvenstvima. Ipak, uz jedriličare Zadar ima i – Ivicu Bratanovića. Član Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Donat vratio se ovih dana u Zadar sa srebrnom medaljom osvojenom na Europskom prvenstvu koje je od 18. do 23. listopada održano u španjolskom Alicanteu. Kolajnu je Bratanović zaslužio u ekipnom dijelu natjecanja s Rudolfom Petrovićem i Stankom Piljakom, kolegama iz reprezentacije u natjecanju malokalibarske puške ležeći na 50 m. Hrvatska je završila natjecanje iza zlatne Ukrajine te ispred brončane Italije. U pojedinačnom dijelu u toj disciplini Bratanović je bio peti u konkurenciji 27 natjecatelja.
– Treći i četvrti su imali 0,1 i 0,9 kruga bolji rezultat. Dakle, i tu sam bio blizu medalje – kaže Bratanović koji već sada ima normu za Paraolimpijske igre u Riu 2016. To ne znači i osiguran nastup u Brazilu, no nakon Pekinga 2008. i Londona 2012. izgledno je da bi Bratanović mogao na još jedno veliko natjecanje.
– Savez ima svoju proceduru oko odlaska u Rio. No, daleko su Igre, ima mnogo natjecanja prije toga za koja se moramo pripremiti. Sljedeće godine u sedmom mjesecu čeka nas svjetsko prvenstvo – dodaje Bratanović. A ovo “moramo pripremiti” podrazumijeva da iza Ivice stoji cijeli tim. Prije svih Tihomir Jurković, trener. Potom i Saša Grdović, klupski kolega, koji je također nastupio na EP-u.