Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bez dodatnih autobusnih linija za blagdan Svih svetih

31.10.2017. 13:54
Bez dodatnih  autobusnih linija za blagdan Svih svetih


Blagdan Svih svetih vrijeme je kad se sjetimo naših dragih  koji više nisu s nama te vrijeme kad odlazimo na groblja, palimo svijeće i  polažemo cvijeće u znak ljubavi i sjećanja.
U to vrijeme na većini groblja, ali i obližnjih prilaznih cesta vlada  gužva te je teško pronaći parkirno mjesto. Zbog toga u mnogim gradovima organiziraju dodatne linije javnog prijevoza. Provjerili smo jesu li u  Liburniji odlučili uvesti dodatne autobusne linije kako bi olakšali  građanima odlazak do groblja.
– Posljednjih nekoliko godina u pravcu groblja voze dvije linije i prolaze pored groblja svakih pola sata tako da nema potrebe za uvođenjem  dodatnih linija, pojasnio je Slobodan Erslan, voditelj Prometno-operativnog odjela Liburnije. Istaknuo je kako građani koriste autobus kako bi  došli do groblja, ali kako interes nije znatno veći nego drugih dana.
I zadarski taksisti ne planiraju prilagoditi ili sniziti cijene prijevoza do  groblja. Nazvali smo nekoliko različitih taksi prijevoznika i svi su nam  slično odgovorili.
– Nećemo korigirati cijene za blagdan Svih svetih, rekli su nam taksisti.  Istaknuli su kako u to vrijeme imaju malo veći promet, ali kako se uglavnom radi o umirovljenicima.
– Uglavnom se tada voze umirovljenici kojima je lakše prevesti se taksijem gdje mogu komotno staviti i svijeće i cvijeće, nego u autobusu, rekao nam je jedan taksist. Istaknuo je kako oni koji imaju automobile i u  te dane na groblje radije odlaze automobilom nego nekim drugim prijevozom.