MORH poslao priopćenje, Zadar u šoku

Slika korisnika valentinam
Potraga za tijelom
Ilustracija/PIXSELL
U potragu je uključena Vojska, Lučka kapetanija i Policija

Policija i dalje traga za tijelom osobe za koju se sumnja da je pištoljem počinio samoubojstvo na Masleničkom mostu nakon čega se survao u more. Kako smo već izvijestili, neslužbeno doznajemo kako se radi o pilotu kanadera, što će biti potvrđeno tek po pronalasku tijela, a o ovom slučaju priopćenjem se oglasio i MORH.

"U potrazi sudjeluju helikopter HRZ i PZO-a, ronioci, policijski službenici, očevidne ekipe MUP-a i Vojne policije te brodovi PU Zadarske i Lučke kapetanije

Letačka posada Eskadrile helikoptera  (EH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ uključila se u utorak, 31. listopada 2017. u jutarnjim satima s helikopterom BELL-206 B u akciju traganja za nestalom osobom u moru kod Masleničkog mosta.

Postoje indicije da se radi o pripadniku 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, za kojeg je prijavljen nestanak u ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine.

Na mjestu događaja upućene su istražiteljske ekipe te je pokrenuta akcija potrage. Uz helikopter HRZ i PZO u potrazi sudjeluju i ronioci, policijski službenici i očevidne ekipe MUP-a i Vojne policije te brodovi Policijske uprave Zadarske i Lučke kapetanije", izvijestili su iz MORH-a.

Ova tragedija potresla je kolege pilota u Zemuniku, ali i čitavu hrvatsku javnost koja je upravo pilote kanadera proteklo ljeto slavila kao svoje heroje zbog iznimnih zasluga i napora u ovbogodišnjoj protupožarnoj sezoni. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)