Zapušite u isti rog!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
KOŠARKA
Možda je na koncu najbolje savjetovati cijelom tom društvu da ne budu poput Krilovljevih labuda, raka i štuke…
Vedran SITNICA
MANJE OD OČEKIVANOG - Od Zadra se očekuje više, poglavito u ABA ligi

Ako se gleda samo omjer pobjeda i poraza, u Premijer ligi (do prošle sezone A 1) momčad s Višnjika ima 3 – 1, a u ABA ligi 1 – 5. Dva su natjecanja gotovo neusporediva jer je (pretenciozno nazvana) Premijer liga u cjelini nekoliko kopalja ispod ABA lige i nije moguće rabiti istovjetan 'metar' za procjenu onoga što (ni)je do sada napravio Zadar na ta dva kolosijeka.

Međutim, neke se činjenice nameću same po sebi, a primarno ona koja se odnosi na prikazanu igru 10 utakmica u obama natjecanjima. Zadarski navijač danas nije zadovoljan jer su četiri pobjede (3+1) ispod očekivanoga, a navlastito je zabrinjavajuća trenutačna slika iz ABA lige. Prošlo je više od pola prvoga dijela ligaškoga natjecanja, a Zadar čuči na dnu ljestvice s jednom pobjedom, onom iz Skoplja. Zanimljivo je što je u tih šest utakmica Zadar još triput, dobro možda dva i pol puta ako ćemo cjepidlačiti, kao gost bio u situaciji da može računati na bodove, a dvije domaće utakmice izgubio je prilično glatko. Dakako da je na to imala utjecaja i činjenica o nominalnoj kvaliteti suparnika, ali nije riječ samo o tomu. Radilo se velikim dijelom i o tomu da momčad, pri čemu se misli na sve elemente koji momčad čine, nije iskazala zrno mudrosti i dva-tri atoma energije više kad je bilo 'stani-pani'. Da se razumijemo, nije nikad jednostavno u ABA ligi pobijediti u gostima, ali Zadar je u ta tri primjera bio i pomalo nalik na nekog fatalista – ako uđe, uđe…

Pojava, pak, iz Premijer lige da se u dio utakmica momčad ušeta kao družina koju poslije obilatnog objeda baš i nije volja potrčati, nije od jučer. Već dvije-tri sezone Zadar to natjecanje odrađuje s povećom dozom nevoljkosti. Zato mu se i jesu događali oni svi zaboci, šibenici, sinji… i zato mu se i jest nekidan sa Škrljevom dogodilo da suparnik gotovo tri četvrtine vremena 'leti' jer mu je Naglićeva družba darivala 'krila' … Uzroci i povodi toj pogubnoj pojavi mnogostruki su, ali svakako valja podsjetiti društvo iz Višnjika da je ono sastavni dio tvrtke/kluba čija je osnovna djelatnost proizvodnja sportskog rezultata. I da je, slijedom toga, na posao neprihvatljivo dolaziti pro forma, tek toliko da se upiše poneki radni sat.

Kad se o igri govori, u ovom trenutku (kao i obično) u Zadru nije moguće zaustaviti ljubitelje košarke da o tomu razglabaju i donose svoj sud, pače i artikuliraju ga i iznose u javnost. Dobar dio tih ljudi poreznici su obveznici čija kuna ide i u KK Zadar, a i ulaznice više ili manje se kupuju. Svaka dobronamjerna primjedba treba biti dobrodošla, svako kritizerstvo suvišno je. Struka ima svoja razmišljanja i stajališta i logično je da ih provodi, kao što je logično da i odgovara za (ne)učinjeno. Povremeno izbijanje nervoze zbog ovog ili onog pitanja može se riješiti tako da se poprave i igra i rezultati. U sustavima u kojima je posve jasno tko je za što zadužen i tko za što odgovara nikad nije nepremostiva zapreka riješiti povremene poteškoće ili probleme.  U klubu/tvrtki tako i struka ima sve potrebne alate za provođenje proklamirane politike, ništa tu nije nejasno.

Dakle, kakav će Zadar biti u petak s Igokeom u šestom kolu ABA lige? Uspije li Aramis Naglić sa suradnicima u predstojećim danima sve igrače posložiti da svakomu od njih u žarištu bude pobjeda kao posljedica dobro složenog mozaika strategija, taktike, energije, motiva i mnogih još elemenata, onda je izgledno da bi se dva boda mogla i upisati. Možda je na koncu najbolje savjetovati cijelom tom društvu da ne budu poput Krilovljevih labuda, raka i štuke…

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)