Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Predstavnici Grada i Županije položili vijence na Gradskom groblju

31.10.2018. 16:55
Predstavnici Grada i Županije položili vijence na Gradskom groblju


U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u srijedu, 31. listopada 2018. godine upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na zadarskome Gradskome groblju.
Roditelji poginulih branitelja, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Zadra, Zadarske županije, Ureda državne uprave, vojske, policije, političkih stranaka i ostali položili su vijence i upalili svijeće u spomen na sve poginule i umrle za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.
Vijenac je položio i svijeću upalio i gradonačelnik Branko Dukić kazavši kako je to njegova dužnost i najmanje što može napraviti i tako zahvaliti svim poginulim braniteljima.
Uoči dana Svih Svetih i Dušnog dana prisjećamo se svih naših bližnjih i poginulih, svih onih koji su za obranu, odnosno nastajanje hrvatske države dali svoje živote. Ovo je najmanji koji im možemo dati na poklon, kazao je Dukić.
Župan Božidar Longin također je odao počast poginulima.
-Veliki je ovo blagdan za nas, za Hrvatsku. I zato smo se došli pokloniti svim našim mrtvima i poginulima, svima koji su nam omogućili a uživamo ovu slobodu. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na centralnom križu za poginule borce Domovinskog rata i za sve one koji su stradali za našu Domovinu, prisjetili smo ih se sa željom da im svima bude laka hrvatska gruda, poručio je Longin.
Ivica Matešić Jeremija svoj je obol dao putem stihova iz svoje zbirke „Pjesma garde hrvatske“.
– Gardi hrvatskoj domoljublje i sloboda nisu bili zanat, bili su poslanje koje nije nikoga na putu k tome cilju isključivala. Bilo je među njima i lijevih i desnih, krivih i pravih. Ne poznavajući političkoga sebeljublja, Garda hrvatska nije sijala mržnju, niti zazivala rat, ona je časno srcem i krvlju, doslovno golim životom branila svoj dom, svoju domovinu, poručio je Jeremija.