Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U osmini finala Zadar na Stanovima poražen od Lokomotive

30.10.2018. 23:53
U osmini finala Zadar na Stanovima poražen od Lokomotive


Bolji početak Zadrani nisu mogli ni zamisliti, tek što je utakmica krenula u 2. minuti domaćin je poveo. Tokić je dugačkom loptom sa svoje polovice pronašao utrčalog Blaževića koji prebacuje istrčalog Hendiju i loptu šalje u gostujuću mrežu – 1:0. U 8. minuti Petković je poput brzog vlaka prešprintao po desnoj strani, ali njegov ubačaj nije pronašao Blaževića ili Repića koji su se našli u kaznenom prostoru Lokomotive. Igrala se 13. minuta kada su Župan, Blažević i Repić odigrali brzu kontru, ali Repićev udarac je ipak zapeo u bloku i bez većih poteškoća lopta je završila u rukama Hendije.
Surać je u 20. minuti opalio s 20-ak metara iskosa, udarac ipak nije bio dovoljno precizan. Lecjaks je u 21. minuti nakon jedne polukontre opasno priprijetio, ali do izjednačenja nije došlo. U 23. minuti Lokomotiva je izjednačila nakon pogreške u obrani Zadra. Tokić je kratko dodao jednu loptu samo do Ivanušeca, ovaj na lijevoj strani pronalazi Uzunija koji ispod istrčalog Pinčića šalje loptu u Zadrovu mrežu – 1:1. Minutu kasnije prilika Zadrana, Repić je uposlio Blaževića čiji udarac nije bio dovoljno snažan i precizan da bi svoju momčad doveo u novo vodstvo. Uzuni je u 33. minuti opalio s 25 metara, lopta je fijuknula iznad Zadrova gola.  U 39. minuti Zadrani su bili jako blizu novome vodstvu. Župan je oduzeo jednu loptu na sredini travnjaka, povukao do 20 metara a onda opalio kao iz topa. Hendija je iz ovog dvoboja uz pomoć vratnice izašao kao pobjednik. Kada neće Zadar, hoće Lokomotiva. Kastrati je fantastično primio jednu loptu u šesnaestercu s desne strane i filigranski točnom loptom pronašao Krstanovića koji se naklonio i poslao loptu u mrežu nemoćnog Pinčića – 1:2. Šteta, Zadar je bio čak i bolji po prigodama u tom prvom dijelu, a gubio je s pogotkom razlike. 
I u nastavku Zadar prvi prijeti. Repić je odigrao povratnu loptu za Župana koji je na vrhu šesnaesterca izvrtio jednog gostujućeg igrača i oštro pucao. Lopta je na njegovu i na Zadrovu nesreću liznula gredu i otišla u gol aut. U 56. minuti Lokomotiva je povisila vodstvo. Nakon kornera s lijeve strane Uzuni je povratnom loptom pronašao Datkovića koji s desetak metara neobranjivo šalje loptu u Zadrovu mrežu – 1:3. Kastrati je u 60. minuti na muke stavio Pinčića koji iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. Pinčić je odlično ukrotio i udarac Ivanušeca s 20 metara u 67. minuti. Kastrati je u 72. minuti oštrom loptom gađao Uzunija kojem su centimetri nedostajali da loptu i četvrti put pošalje u mrežu domaćina. U 78. minuti Krstanović je nakon jedne brze kontre narančastih mogao birati koji di mreže pogoditi, ali njegov udarac bio je poprilično traljav. Datković je u 83. minuti mogao i drugi put u ovome dvoboju matirati Pinčića ali njegov udarac glavom s pet metara na asistenciju Ivanušeca bio je u najmanju ruku nespretan. Repić je u sudačkoj nadoknadi opasno priprijetio Hendiji i to je bilo sve što smo mogli vidjeti na ovoj utakmici.


GORAN TOMIĆ, TRENER LOKOMOTIVE: "Moja momčad je pokazala karakter"
– Utakmica je bila kakvu smo i očekivali. Zadar ima odličnu momčad što dokazuju i svojim partijama u Drugoj HNL. Iznenadili su nas u samom otvaranju utakmice ranim pogotkom Blaževića. Moja momčad pokazala je karakter i brzo se vratila u utakmicu. Izuzetno teška utakmica za nas, međutim na kraju je najvažniji prolazak. U drugom dijelu smo imali još neke prilike i generalno mogu biti zadovoljan. Sada se okrećemo utakmici s Istrom.


KREŠIMIR SUNARA, TRENER ZADRA: "Nedostajalo je sportske sreće i koncentracije"
– Čestitke treneru Tomiću i Lokomotivi na pobjedi. Čestitam i mojim igračima, dali su sve od sebe, svoj maksimum, ali više od ovoga nismo mogli. Bili smo dobar takmac, ali kako sam kazao u najavi, kontra sebe smo imali možda u budućnosti i jednu od najboljih Lokomotiva. Nedostajalo nam je malo i sportske sreće, kao i koncentracije u obrani. Mi se okrećemo pripremi utakmice s Osijekom. Za nas je prvenstvo ipak primarno u odnosu na kup natjecanje. 




ZADAR  1
LOKOMOTIVA  3
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Robi Kezele (Rijeka). Strijelci: 1:0 Blažević (2'), 1:1 Uzuni (23'), 1:2 Krstanović (45'), 1:3 Datković (56'). Žuti kartoni: Sarić, Repić (Zadar), Krstanović, Karačić (Lokomotiva). Crveni: –
ZADAR: Pinčić 5.5, Sarić 5.5, Tokić 5.5, Jerbić 5.5, Pranić 5.5, Lepinjica 5.5, Župan 6  (od 67' Jurić), Surać 5.5, Blažević 6 (od 84' Renić -), Repić 5.5, Petković 5.5 (od 65' Smokrović 5.5). Trener: Krešimir Sunara.
LOKOMOTIVA: Hendija 6, Datković 6.5, Lecjaks 6, Ivanušec 7, Mlinar (od 82' Halilović -), Kolinger 6, Uzuni 7 (od 88' Babić -), Kastrati 6.5, Jakić 6 (od 46' Burić 6), Karačić 6, Krstanović 6.5. Trener: Goran Tomić