Više od 500 tisuća kuna za virske osnovnoškolce

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Tradicionalna dodjela 2.500 kuna roditeljima školske djece za nabavku školske opreme i pokloni za virske učenike
Od 224 roditeljska zahtjeva upućena Općini Vir, odobreno je 216 u ukupnom iznosu od 540 tisuća kuna
Virskoj djeci podijeljeni su poklon paketi sa školskom i likovnom opremom

Osamdesetak prisutnih učenika od 1. do 4. razreda Područne osnovne škole u Viru dobilo je od Općine Vir poklon paket sa školskom i likovnom opremom, dok je njihovim roditeljima na maloj svečanosti u općinskoj vijećnici tradicionalno uručena jednokratna materijalna potpora u iznosu od 2.500 kuna za nabavku udžbenika i školskog pribora. Od 224 roditeljska zahtjeva upućena Općini Vir, odobreno je 216 u ukupnom iznosu od 540 tisuća kuna. Rješenja je roditeljima predao zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić naglasivši kako će kroz naredne četiri godine virska jedinica lokalne samouprave investirati u gradnju nove vrtićke zgrade i školske zgrade kapaciteta 300 učenika uz školsku multifunkcionalnu dvoranu. Time bi Općina Vir na svom području zadovoljila sve potrebe djece i njihovih roditelja.

- Tako definitivno rješavamo problem nedostatka prostora, jer imamo pozitivan trend sve većeg broja djece na Viru - najavio je novi veliki projekt Općine Vir zamjenik Vučetić.

Činjenica kako u Osnovnoj školi „Privlaka“ kojoj pripada virska područna škola, broj učenika s Vira (175) značajno premašuje učenike s područja Privlake (124), bio je dodatni razlog za još jedan iskorak na otoku. Time bi postojeća Područna škola na Viru postala osmogodišnja osnovna škola.

- Na vama je da učite i budete dobri kako bi sutra bili čuvari naše budućnosti - još je virskim učenicima poručio Vučetić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno