U srijedu štrajk u svim školama u Hrvatskoj: Škole u Zadarskoj i Primorsko-goranskoj županiji u štrajku i u utorak

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
SINDIKALISTI NAJAVLJUJU
Autor: 
U Zadarskoj županiji nastave nema u utorak i srijedu

U ponedjeljak će, najavili su iz sindikata, štrajkati zaposleni u školama Osječko-baranjske i Ličko-senjske županije, dok će u utorak štrajk biti u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, objavili su sindikati.

Cijela Hrvatska, škole u svim županijama, u iduću će srijedu biti u štrajku. Bit će to poseban dan, s dva snažna pritiska sindikata na Vladu, najavili su na konferenciji za novinare Sanja Šprem iz Sindikata Hrvatskih učitelja te Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

- Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili. Pritisak znamo pojačavati. U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će dio Hrvatske biti na Markovu trgu. U srijedu je prosvjed za 6,11, rekla je Šprem.

U ponedjeljak će, najavili su iz sindikata, štrajkati zaposleni u školama Osječko-baranjske i Ličko-senjske županije, dok će u utorak štrajk biti u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji.

Sindikalisti su na konferenciji za novinare, dakako, komentirali i dogovor koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a postignut jučer. Što se sindikata tiče, kažu, štrajk se nastavlja, do poziva za socijalni dijalog i pregovore.

- Svjedoci smo da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s predsjednikom HNS-a Ivan Vrdoljakom uspješno dovršio pregovore o čuvanju fotelja. Jučerašnji pregovori imali su svrhu da i jedni i drugi sjede u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja Europskom unijom. I očito su obje stranke zadovoljne, i HDZ i HNS, komentirali su iz sindikata koji rukovode štrajkom u školama.

Branimir Mihalinec rekao je da će se Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama odazvati na pregovore. Danas je, napominju iz sindkata, 16. dan štrajka.

- Ne znam u kojem danu će se konačno otvoriti socijalni dijalog i pregovori. Čekamo pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno čekamo na priliku da iznesemo naše argumente i prijedloge. Tek nakon završetka pregovora, moći ćemo govoriti o konačnim prijedlozima i zaključcima, rekao je Mihalinec.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)