Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U srijedu štrajk u svim školama u Hrvatskoj: Škole u Zadarskoj i Primorsko-goranskoj županiji u štrajku i u utorak

31.10.2019. 11:11


U ponedjeljak će, najavili su iz sindikata, štrajkati zaposleni u školama Osječko-baranjske i Ličko-senjske županije, dok će u utorak štrajk biti u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, objavili su sindikati.
Cijela Hrvatska, škole u svim županijama, u iduću će srijedu biti u štrajku. Bit će to poseban dan, s dva snažna pritiska sindikata na Vladu, najavili su na konferenciji za novinare Sanja Šprem iz Sindikata Hrvatskih učitelja te Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.
– Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili. Pritisak znamo pojačavati. U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će dio Hrvatske biti na Markovu trgu. U srijedu je prosvjed za 6,11, rekla je Šprem.
U ponedjeljak će, najavili su iz sindikata, štrajkati zaposleni u školama Osječko-baranjske i Ličko-senjske županije, dok će u utorak štrajk biti u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji.
Sindikalisti su na konferenciji za novinare, dakako, komentirali i dogovor koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a postignut jučer. Što se sindikata tiče, kažu, štrajk se nastavlja, do poziva za socijalni dijalog i pregovore.
– Svjedoci smo da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s predsjednikom HNS-a Ivan Vrdoljakom uspješno dovršio pregovore o čuvanju fotelja. Jučerašnji pregovori imali su svrhu da i jedni i drugi sjede u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja Europskom unijom. I očito su obje stranke zadovoljne, i HDZ i HNS, komentirali su iz sindikata koji rukovode štrajkom u školama.
Branimir Mihalinec rekao je da će se Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama odazvati na pregovore. Danas je, napominju iz sindkata, 16. dan štrajka.
– Ne znam u kojem danu će se konačno otvoriti socijalni dijalog i pregovori. Čekamo pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno čekamo na priliku da iznesemo naše argumente i prijedloge. Tek nakon završetka pregovora, moći ćemo govoriti o konačnim prijedlozima i zaključcima, rekao je Mihalinec.