Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Glavna tema sastanka odlaganje krupnog otpada

31.10.2020. 09:21


Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić zajedno sa zamjenikom Androm Magićem održao je sastanak s predstavnicima mjesnih odbora na kojem se raspravljalo o nizu aktualnih tema.
Glavna tema sastanka je bila odlaganje krupnog otpada koje predstavlja problem za sva mjesta općine. U svrhu rješavanja tog problema Općina Pašman je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti kao i vlastitim sredstvima financirala nabavu komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima, u sklopu čega će dva RO-RO kontejnera biti postavljena u naselju Barotul.
Načelnik Općine izvijestio je predstavnike o tome kako je pokrenuta javna nabava za bager koji će olakšati čišćenje postojećih i probijanje novih puteva.
Svaki od predstavnika MO-a dobio je kartu na koju će ucrtati puteve koje treba sanirati te označiti mjesta na koja treba postaviti novu javnu rasvjetu.
Od ostalih projekata koji su u tijeku načelnik je izdvojio izgradnju i proširenje groblja u naselju Pašman (izvode se građevinski radovi), izgradnju mrtvačnice u Kraju (javna nabava u tijeku), izgradnju dječjih igrališta u mjestima Kraj, Pašman, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac (izvode se građevinski radovi). Započeti radovi trebali bi biti gotovi do kraja ove godine.
Na kraju sastanka sa svim predstavnicima mjesnih odbora dogovoreno je da do kraja godine dostave Općini Pašman plan rada za 2021. godinu. (Otok Pašman)