Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

RAŽANAČKO VIJEĆE Zbog infrastrukturnih radova prodaje se 21 građevinsko zemljište

31.10.2020. 09:33


Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, zbog mjera zaštite vezanih uz COVID-19 i ovog puta umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u prostranoj Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo 10 od 13 vijećnika, nedostajali su Mate Dušević, Marko Katić i Tomislav Ivanac (svi HDZ).
Na aktualnom satu vijećnik Edmond Miletić još jednom je podsjetio na problem staje u zaseoku Rudići o kojoj se na sjednicama Općinskog vijeća neučinkovito raspravlja već 15-ak godina.
– Na putu smo da pronađemo drugo zemljište kako bi se staja napokon premjestila te više ne bi smrdjela susjedima. Staja je zaista ruglo, kazao je Nikola Miletić, načelnik Općine Ražanac.


Autobus mora voziti
Također, Predrag Dušević je po koji zna put ponovio problem autobusne linije za Radovin i Vuletine koju najviše koriste srednjoškolci.
– Linija se ne smije ugasiti, poručio je Dušević.
– Zakazat ćemo sastanak sa Slobodanom Erslanom iz Liburnije na koji ćemo zajedno poći. Kako je linija nerentabilna Općina bi je trebala sufinancirati kako je ne bi ukinuli, to zasigurno nećemo dopustiti, naglasio je Miletić.
Radovi na igralištu u Rtini zbog kišnih razdoblja kasne, ali se odvijaju bez prestanka.
– Radovi su s 316.000 kuna narasli do 410.000 kuna. Kako nema odvoda za vodu za obilnijih kiša neće se cijela površina asfaltirati, već naknadno. Treba riješiti i javnu rasvjetu, odgovorio je načelnik Nikola Miletić iz Ražanca na vijećničko pitanje Nikole Miletića iz Rtine.
U nastavku sjednice, koja je oborila sve dosadašnje rekorde, trajala je tek 31 minutu, jednoglasnom odlukom prihvaćen je prijedlog raspisivanja natječaja radi prodaje 14 građevinskih zemljišta i to devet u Ražancu površine od 445 do 1.114 metara četvornih po početnoj cijeni od 150 i 250 kuna po metru četvornom. Zemljište u Rudićima površine 1.187 metara četvornih prodaje se za 120 kuna po metrom četvornom. Po navedenoj cijeni prodaju se i četiri građevinska zemljišta u Jovićima površine od 1.106 do 1.411 metara četvornih. Natječaj će se objaviti u Zadarskom listu i web stranici Općine Ražanac.


Sporni imovinskopravni odnosi
– Početna cijena za predmetne nekretnine utvrdila se prema tržišnoj cijeni koja je utvrđena procjenom od strane Željka Predovana, dipl inž. arh., stalnog sudskog vještaka za procjenu nekretnina za područje Županijskog suda u Zadru, a koja procjena je izvršena 13. listopada. 2020. Procjena sadrži elaborat s nalazom i mišljenjem, rekao je Miletić.
Ražanački načelnik je jednoglasnom odlukom vijećnika ovlašten da proda neposrednom pogodbom, po tržišnoj cijeni nekretnine u vlasništvu Općine Ražanac u svrhu rješavanja imovinskopravnih odnosa između Općine i trećih osoba, podnositelja zahtjeva: Nediljka i Sonje Knežević iz Jovića za nekretninu površine 406 m2 po cijeni od 120 kuna; Enise Matešić iz Zadra za 42 m2 po 150 kuna; Dražena Novaka iz Kameničkog Vrhovca za 809 m2 po 120 kuna; Frane Radobuljca iz Vrsi za 180 m2 po 100 kuna; Marijane Jelenković iz Zadra za 1.853 m2 po 100 kuna; Senke Stipčević iz Zadra za 273 m2 po 200 kuna; Ivana Kožula iz Ražanca za 400 m2 po 200 kuna.
– Podnositelji zahtjeva zatražili su otkup katastarskih čestica u vlasništvu, odnosno suvlasništvu Općine Ražanac, katastarskih čestica na kojima su izgrađene njihove obiteljske kuće, a sve u svrhu rješavanja spornih imovinskopravnih odnosa između Općine i podnositelja zahtjeva u odnosu na predmetne zemljišne čestice, odnosno dijelove čestica. Sva sredstva od prodaje navedenih i prethodnih 14 zemljišta namijenjena su za općinske infrastrukturne projekte, naglasio je Miletić.
Upravno vijeće Dječjeg vrtića Ražanac 23. rujna 2020. raspisalo je natječaj za imenovanje ravnatelja/ice na koji je pristigla samo jedna prijava i to Martine Bljaić, dosadašnje ravnateljice. Jednoglasnom odlukom vijećnika ravnateljica na vrijeme od četiri godine i dalje je Bljajić, odgojiteljica predškolske djece.




Komunalno redarstvo
Za razdoblje od prvih šest mjeseci ove godine podneseno je izvješće o radu Komunalnog redarstva, redari su Veljko Pavičić i Kata Potočnjak. U izvještajnom razdoblju vezano za javne površine, izvršeno je sedam očevida vezanih za dodjelu koncesijskih odobrenja. Izvršena su i dva očevida radi prolaska slivnih voda kroz privatne parcele. Također su izvršena dva očevida zbog pojave klizišta u Rtini Miočići, koje je riješeno gradnjom potpornog zida dok je jedno još trenutno neriješeno. Nadalje, izvršeno je 12 očevida radi nedozvoljenog odlaganja otpada, od kojih su 10 riješili djelatnici Vlastitog pogona Općine Ražanac, a dva djelatnici Čistoće. Izvršena su i dva očevida radi ograđivanja privatnih parcela.
Izrečeno je pet opomena o nepropisno odloženim stvarima na javnoj površini, četiri opomene za nepropisno kampiranje sukladno Odluci o komunalnom redu, te tri opomene za nedozvoljeno kupanje pasa na plažama koje nisu predviđene za pse. Napisana su dva zapisnika o prijavama o zadiranju u privatne čestice, četiri zapisnika o nepropisno odloženim predmetima na javnim površinama, sedam zapisnika vezanih za dodjelu koncesijskih odobrenja itd.
Glavna primjedba bila je da izvješće bude opširnije, dok je vijećnik vladajuće većine Mate Lilić, potpredsjednik OV-a, izrazio sumnju o točnost podataka u vezi komunalnog postupanja u Rtini.