Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Benkovački list ugledao svjetlo dana

Autor: Mile Marić

30.12.2008. 23:00
Benkovački list ugledao svjetlo dana

Foto: Mile MARIĆ



Potrudili smo se da naziv ovog glasila, kao i njegov dizajn ponese simbol ovoga kraja, a svaka njegova stranica bude pravi mamac za čitatelja. Tako će i svako iduće izdanje ponuditi uvijek nešto novo, poručio je Mihovil Mijo Brkić, glavni urednik Benkovačkog lista
Nakon sveobuhvatne pripreme, ali i iskrene želje prvo benkovačko glasilo ugledalo je svjetlo dana i to s jednim jedinim ciljem, da ono što novinarsko pero zabilježi i slika fotoaparata dočara, poštovanom čitateljstvu usput ispuni neskrivenu želju za novim saznanjima, o svemu što je aktualno, zanimljivo, povijesno i blisko za grad Benkovac, njegovu bližu i širu okolinu.
Istina Benkovački list će kako je za početak zamišljeno biti tiskan svaka tri mjeseca i što je jednako tako bitno potpuno će besplatno biti dostupan svima zainteresiranima za boravak na njegovim stranicama.
– Potrudili smo se da naziv ovog glasila, kao i njegov dizajn ponese simbol ovoga kraja, a svaka njegova stranica bude pravi mamac za čitatelja. Tako će i svako iduće izdanje ponuditi uvijek nešto novo, poručio je Mihovil Mijo Brkić, glavni urednik Benkovačkog lista.
O ideji i realizaciji tiskanja Benkovačkog lista govorio je gradonačelnik Mirko Erstić na predstavljanju u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac gdje je nazočio veliki broj građana.
– Ideja o tiskanju Benkovačkog lista bila je i prije, tako da je Gradsko poglavarstvo imenovalo Uredničko vijeće časopisa Benkovački list čiji su članovi don Čedomil Šupraha – župnik Župe Benkovac, Mile Marić – Odsjek za društvene djelatnosti grada Benkovca, Mile Marić, ravnatelj Gradske knjižnice Benkovac, Marin Ćurković ravnatelj Zavičajnog muzeja, a za glavnog urednika imenovan je Mihovil Mijo Brkić novinar Radio Benkovca. List je tiskan u 5.000 primjeraka, izdavač je Turistička zajednica grada Benkovca, grafička obrada i tisak Media Oglasi d.o.o. Zadar, a Benkovački list izlazit će tromjesečno kao besplatni primjerak, istaknuo je gradonačelnik Mirko Erstić, a više o časopisu govorio je glavni urednik Mihovil Mijo Brkić istaknuvši da je Benkovački list tiskan na 32 stranice, a čitateljima će donositi brojne zanimljivosti. Na svojim stranicama u prvom broju čitatelja upoznaje sa strukturom gradske vlasti, donoseći intervju i pozdravnu riječ gradonačelnika Mirka Erstića. U razgovoru s gradonačelnikom čitatelj doznaje kakva je trenutačna situacija po pitanju funkcioniranja gradske vlasti u Benkovcu, dosadašnjem učinku, realiziranim i projektima koji su u tijeku, te onim planiranim za budućnost. Tiskanje prvog broja pozdravio je saborski zastupnik Branko Kutija i dogradonačelnik Željko Katuša.