Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Napadački izrazito moćni, u obrani šuplji

30.12.2010. 23:00
Napadački izrazito moćni, u obrani šuplji


Ono s čime nisam zadovoljan je veliki broj pogrešaka, prisutan u svakoj našoj utakmici – kazao je Bujan
Pod trenerskom palicom Tihomira Bujana mladi sastav Pet bunara uspješno plovi A-2 ligom jug. Dioba petog mjesta s Poličnikom i Solinom s omjerom od 5 pobjeda i 6 poraza zadovoljila je Bujanove apetite, barem što se tiče rezultata. Problematičnija je pak sama igra koja po njegovim riječima uvijek može biti bolja, a pogotovo u segmentu obrane. To će i potvrditi neumoljiva statistika koja kaže da su bunari napadački najmoćniji u ligi (893 poena u 11 utakmica), dok su s druge strane primili najviše poena (902).
– Rezultatom možemo definitivno biti zadovoljni s obzirom na neiskustvo koje je prisutno u našim redovima. Ostvarili smo pet pobjeda što nas je odvuklo od najopasnije zone za ispadanje i u tom segmentu smo uspjeli ispuniti plan. Ipak, ono s čime nisam zadovoljan je veliki broj pogrešaka prisutan u svakoj našoj utakmici. Olakotna okolnost je mladost i neiskustvo, no u drugom dijelu moramo zajedno djelovati kako bi se taj broj pogrešaka sveo na minimum. Naš problem definitivno nije napad u kojem smo pokazali raznovrsnost i ubojitost već obrana koja je kod ovih mladih igrača teško usvojiv pojam. Danas se ne može igrati ozbiljna košarka ako se ne igra obrana i tom pravcu teku sve moje želje za iduću godinu i nastavak natjecanja.
Sudjelovanje mladih igrača u ovakvom natjecanju kao što je A-2 liga će im sigurno donijeti veliku korist.
– Za sada smo na onom putu koji smo i zacrtali prije početka sezone. A to je prvenstveno razvoj mladih igrača s krajnjim ciljem da za sezonu-dvije, mogu konkurirati ili za seniorsku momčad Zadra ili općenito za omogućavanje i ozbiljno bavljenje košarkom u budućnosti. U našem sastavu se u većini nalaze igrači koji su juniori KK Zadra ili su lani završili juniorski staž. Uz dvojicu starijih, Gligoru i Šamariju, želimo isprofilirati kadar koji će pokucati u bližoj budućnosti na vrata prve momčadi. Igrači poput Šanga, Milina, Jurline, Mičića, Ramljaka su definitivno talentirani, ali još uvijek miljama daleko od gotovog proizvoda koji bi bio vrlo upotrebljiv za zadarsku košarku. Stoga je ovakvo natjecanje u kojima oni svaki tjedan igraju utakmice s mnogo iskusnijim igračima pravi put te im to doprinosi u njihovu košarkaškom napretku. Ovo im je svojevrsna praksa u kojoj će moći spoznati svoje prave domete i ponajviše na iskustvenoj metodi ispravljati svoje pogreške.
Favorit za osvajanje prvog mjesta?
– Definitivno se tri momčadi izdvajaju od ostatka lige. Jolly JBS, Jazine i Kaštela. Ostali su dosta ujednačeni. Prednost bih dao Jollyju koji ima najbolje igrače, najbolje uvjete i najkvalitetniji rad koji podrazumijeva dva treninga dnevno. To su aduti protiv kojih se konkurenciji teško boriti – zaključio je Bujan.