Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Polusezona za pljesak

30.12.2010. 23:00
Polusezona za pljesak


Izuzetno smo zadovoljni s ostvarenim učinkom od 10 pobjeda i jednim porazom, što je više od očekivanog s obzirom na to s kakvim problemima smo se susretali pred početak sezone – kazat će Perinčić
Od četiri A-2 ligaša iz Zadarske županije najveći pljesak nakon odrađene polusezone zaslužuje momčad Jazina. Njima se u 11 utakmica dogodio tek jedan poraz i to onaj kod najvećeg konkurenta za prvo mjesto, Jollyja JBS, koji ljubomorno drži čelo s maksimalnim učinkom. Za uzlet ovog zadarskog A-2 ligaša najveće zasluge bi trebale pripisati njihovu treneru Čedomiru Ćiri Perinčiću koji je preuzeo žute pred početak sezone kad mnogo toga nije bilo jasno, posebice oko igračkog kadra koji bi trebao braniti boje kluba. Danas u svom sastavu ima igrače koji su potkovani iskustvom i koji su uz spomenute Šibenčane dominirali dalmatinskim parketima ove jeseni.
– Izuzetno smo zadovoljni s ostvarenim učinkom od 10 pobjeda i jednim porazom, što je više od očekivanog s obzirom na to s kakvim problemima smo se susretali pred početak sezone. Nismo znali s kojim sastavom bismo uopće krenuli. Srećom pojavilo se dosta igrača bez angažmana i uspjelo se s njima naći dogovor. Na kraju smo složili kvalitetnu momčad koja pod košem ima Ivu Josipovića, Ivana Čulara i Kristijana Ercegovića, na vanjskoj liniji Tomislava Dražovića, Marina Pijacu i mladog Matu Anđelića dok su i naša tri juniora Bučaj, Ivanov i Rutar pokazali da su od velike koristi. Vrlo brzo su se svi uspjeli povezati i naći na terenu, a to treba ponajviše zahvaliti kvalitetnim treninzima na kojima smo imali Nlb igrače Tonija Dijana i Pankracija Baraća. Njih dvojica su nam bila od velike pomoći za kvalitetan trening što je nadoknadilo kasnije okupljanje u odnosu na druge momčadi.
Prilika za hvatanje prvog mjesta još je uvijek izvjesna. Unatoč snazi Jollyja ipak ste tek jednu pobjedu kratki, a igrate s njima u drugom dijelu na svom parketu.
– Kao trener sam uvijek želio spremati svoju momčad na pobjede, pa tako i ovu. Ja mogu jamčiti i odgovarati za ono što se događa na parketu, a sva pitanja o ambicijama za ulazak u A-1 ligu treba upitati ljude koji se brinu za to, Upravu ili predsjednika kluba.
Je li eventualnu ambiciju pokvario iznenadni odlazak najboljeg igrača Ive Josipovića u redove direktnog konkurenta Jollyja.
– Činjenica jest da je Josipović prešao u Jolly i da nije više naš igrač, a Jolly je ionako bez njega bio jači i kvalitetniji tako da je teško govoriti o nekom napadanju prvog mjesta kad iz svog dugogodišnjeg iskustva u košarci znam kako se zapravo stvari razvijaju. Vidjet ćemo za koji dan hoće li biti nekih igračkih pojačanja nakon odlaska Josipovića. Ako bude, onda će to biti valjda znak da i Uprava ima ambiciju.
Dojam o ligi?
– Liga definitivno nije loša, ima zanimljivih momčadi. No odskaču tri kluba – Jolly, mi i Kaštela, dok su ostali u stanju svakog pobijediti na svom parketu – na kraju će Perinčić.