Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prijateljstvo je najljepši dar

30.12.2010. 23:00
Prijateljstvo je najljepši dar


Nastavljajući tradiciju članice KUD-a “Sv. Lovre” iz Vrsi u povodu božićnih blagdana posjetile su mališane Dječjeg vrtića Vrška vila, a pohodile su i stare i nemoćne osobe smještene u staračkom domu u Vrsima.
Prigodnim blagdanskim košaricama punima domaćih fritula, kolača i voća obradovale su mališane kao i njihove tete Davorku i Tomislavu.
Tijekom dijeljenja darova nastala je velika gužva, a koliko su djeca bila zadovoljna darovima, najbolje govori da su slasni kolači nestali u prilično kratkom vremenu.
Djeca i njihove gošće zajedno su zapjevali nekoliko božićnih pjesama, a osim što su pjevali međusobno su i porazgovarali o značenju blagdana Božića Članice KUD-a “Sv. Lovre” prigodne božićne košare pripremile su i za najstarije sumještane.
Druženje je obradovalo i jedne i druge što se najbolje moglo vidjeti po osmjesima na licima, a kao i u vrtiću ovdje su se zajedničke pjevali poznati božićni napjevi.
– Ovo je četvrta godina da u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana posjećujemo najmlađe i nastraije Vršane – djecu u Vrtiću Vrška vila te naše sumještane smještene u staračkom domu. Svaka osoba u našem mjestu zaslužuje pažnju pa smo u ovo vrijeme darivanja željeli razveseliti mlade i stare darujući im zajedničke radosne trenutke. Nadamo se da smo ovom gestom razveselili sve koje smo posjetili, a sudeći po atmosferi koja je vladala za našeg vrijeme posjeta, vjerujemo da je tako i bilo. S ovakvim ćemo akcijama nastaviti i ubuduće trudeći se da razveselimo i darujemo trenutak pažnje svima koji to zaslužuju, rekao je tajnik KUD-a “Sv. Lovre” Ćiril Perinić.