Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U borbu za drugo mjesto

30.12.2010. 23:00
U borbu za drugo mjesto


Ostavit ćemo ovu momčad kojoj se možda priključi još koji igrač, ali sa saznanjem da želim samo one koji su spremni raditi i žele igrati košarku. Cilj nam je boriti se za drugo mjesto – kazat će Hrabrov
Protekle dvije sezone Voštarnica je među dalmatinskim A-2 ligašima redovito zauzimala drugu poziciju, iza, kasnije se pokazalo, novim prvoligašima Kaštelima i Alkarom. I pred početak ove sezone imali su sličan naum, pod vodstvom trenera Borisa Hrabrova pritajena želja je bila i prvo mjesto. Okupio se respektabilan sastav na čelu s iskusnim igračima poput Blaslova, Vidakovića, I. Bulića, Pikunića, Lovrića i Grgurovića, no objektivni i subjektivni razlozi naveli su Hrabrova na promjene koje su nakon lošeg ulaza u sezonu, s tri poraza u prva četiri kola donijele očigledni napredak.
– Krenuli smo u ovu sezonu s ambicijama da budemo u vrhu. No težak raspored i problemi s ozljedama su nas bitno omeli u tom planu. Ostali smo pred početak bez Blaslova, nanizali smo tri poraza na otvaranju i morali smo nešto promijeniti da se momčad trgne iz apatije. Nekoliko igrača imao je neprofesionalan odnos prema treninzima i tu smo odlučili okrenuti se k onima koji su bili vrijedni te je ta momčad uspjela postići onaj stupanj homogenizacije koji nam je kasnije donio pozitivan niz od 6-1. Na kraju polusezone možemo biti zadovoljni postignutim učinkom. Uzeli smo 7 pobjeda sa 4 poraza i držimo se na četvrtoj poziciji iza Jollyja, Jazina i Kaštela – dat će Hrabrov ocjenu polugodišta njegova tima koji je pokazao da ima unutarnje rezerve nakon rasipanja iskusnog kadra koji ih je trebao nositi kroz sezonu.
– Trebali su nas nositi ovi stariji poput Blaslova koji se ozlijedio i odlučio prekinuti karijeru. Pa Pikunić također, Lovrić je mogao dolaziti samo na utakmice zbog obaveza u Zagrebu i to nam je odmoglo, ali i pomoglo da pronađemo mlađe momke poput Bronića, Barića i Mišića. Također je za nas iznimno bio pozitivan dolazak Jure Dvornika kao zamjene za Blaslova. On je definitivno unio na treninge i utakmice jednu pojačanu dozu borbenosti i agilnosti kod ostalih igrača.
Što očekujete u nastavku prvenstva?
– Očekujem prvenstveno dobar rad i da ćemo u svakoj utakmici pokazati svoj maksimum. Nitko nas ne bi trebao lako dobiti. Ostavit ćemo ovu momčad kojoj se možda priključi još koji igrač, ali sa saznanjem da želim samo one koji su spremni raditi i žele igrati košarku. Cilj nam je boriti se za drugo mjesto. Smatram da je to dostižno, za razliku od prvog koje definitivno pripada Jollyju. Oni su najozbiljnija momčad u ligi. Imaju kvalitetan roster, osigurana sredstva te kvalitetan rad dva puta dnevno i s obzirom na kvalitetu i uvjete rada, oni su glavni kandidati za ulazak u A-1 ligu – za kraj će Hrabrov.