Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Veliki dan hrvatskog sporta je bila velika blamaža HOO-a

30.12.2010. 23:00
Veliki dan hrvatskog sporta je bila velika blamaža HOO-a


Blankin otac i trener Joško Vlašić uputio je otvoreno pismo u kojem je izrazio svoje ogorčenje i neslaganje s načinom na koji je Hrvatski olimpijski odbor proglašavao najbolje sportaše, sportašice i kolektive u 2010. godini.
– Na žalost nas direktnih proizvođača, HOO ponovo radi propuste te mi je ovogodišnje okupljanje u Lisinskom na Velikom danu hrvatskog sporta izgledalo jedna velika blamaža, lobiranje i natezanje prema sferama interesa. Neću sada o izmišljanju nove kategorije da bi sjajni vaterpolisti bili najbolja ekipa, spram briljantnog četverca na pariće. O tome ste mogli čitati u dnevnim novinama, niti ću o smiješnim usporedbama sportaša iz slatkovodnog i morskog udičarenja s jedne strane i atletike, plivanja, sportske gimnastike, nogometa, košarke i dr… na drugu stranu. Zašto se onda čuditi da je Vlada za 50% srezala nagrade za vrhunska dostignuća jer su ona devalvirana navalom zlatnih odličja kojekakvih “berača šparoga” koji afirmiraju Hrvatsku manje od Prometovog autobusa na liniji Lora – Lovrinac. Ako vi ne možete ponuditi pravedno rješenje Vladi, onda morate to dopustiti da učini netko drugi – naglasio je Vlašić u svojem obraćanju te se posebno osvrnuo na brošuru HOO-a izdanu u povodu ovogodišnjeg Velikog dana hrvatskog sporta. Naime, kraj imena Ante Kostelića navedeni su Ivičini rezultati, među kojima su oni ostvareni u Zimskim olimpijskim igrama te Svjetskom kupu. U Blankinom, odnosno Joškovom slučaju stvari stoje malo drugačije. Naime, navedeni su rezultati sa SP-a, EP-a te podaci da je Blanka proglašena najboljom atletičarkom Europe i svijeta.
– Ne kažem da bi komisija promijenila mišljenje i stavila nas ispred Gipsa, ali me čudi zašto tu nisu navedena naša ostala vrhunska dostignuća u 2010. Prvo mjesto na Interkontinentalnom kupu, Blankina pobjeda u Dijamantnoj ligi, što bi bio pandam Svjetskom kupu u skijanju. Od 20 internacionalnih nastupa Blanka je imala 18 prvih mjesta i dva druga. Za razliku od drugih, vijest je kada Blanka zauzme drugo mjesto… – dodao je Joško Vlašić i upozorio čelništvo HOO-a.
– Dragi moj HOO-e, nemojte falsificirati rezultate najboljeg hrvatskog sportaša. Ovim tekstom nije mi ni na kraj pameti umanjivati genijalnost Ante Kostelića, već ukazati na probleme hrvatskog sporta o kojima mnogi misle i pričaju, ali se boje iznijeti – poručio je u svojem pismu između ostaloga Joško Vlašić.