Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadru nisam rekao zbogom

30.12.2010. 23:00
Zadru nisam rekao zbogom


Nezadovoljstvo proteklom sezonom, želja za postizanjem boljih rezultata, odnosno zajednički treninzi sa suveslačem iz reprezentacije Marinom Bogdanom, glavni su razlozi zbog kojih sam u studenom prešao u riječki Jadran – kaže Stojčević
Nezadovoljstvo proteklom sezonom, želja za postizanjem boljih rezultata, odnosno zajednički treninzi sa suveslačem iz reprezentacije Marinom Bogdanom, glavni su razlozi zbog kojih sam u studenom prešao u riječki Jadran. Kako je Olimpijada i dalje moj primarni cilj, smatrao sam da ću plasman u London najprije izboriti budem li surađivao s jednim od najboljih hrvatskih veslača i sportašem s kojim dijelim iste motive. Također, od velike je važnosti i činjenica da će naše karijere od sada usmjeravati zajednički trener – naglasio je Josip Stojčević, hrvatski veslački reprezentativac koji se nakon 11 godina provedenih u zadarskom Jadranu odlučio okušati u novom klubu i u sredini koja mu trenutačno nudi veće mogućnosti. Stojčević i Bogdan u Rijeci su tako oformili dvojac bez kormilara pred kojim su nemale ambicije, no, kaže Zadranin, njegovi planovi nisu isključivo vezani za jednu disciplinu i jednu posadu.
– Trenutačno se pripremamo za nastupe u dvojcu bez, no to ne znači da nećemo nastupati i u dvojcu s kormilarom ili u četvercu. Ustvari, naša je želja što bolje se uveslati za predstojeće Prvenstvo Hrvatske, Svjetsko prvenstvo u Sloveniji, te u konačnici Olimpijadu za koju će se norme veslati upravo na SP-u. A izborimo li nastup u Londonu, manje će biti važno u kojoj smo je posadi zaslužili i u kojoj ćemo nastupiti. O tome ionako odlučuje Krešimir Ižaković, izbornik reprezentacije – mišljenja je Stojčević.
Na što se konkretno odnosi vaše nezadovoljstvo 2010. godinom?
– Prvenstveno na rezultate koji su ove godine izostali. Najbolji plasman ostvario sam drugim mjestom, osvojenim u četvercu s kormilarom na Prvenstvu Hrvatske, a to nije nešto s čim bih se mogao zadovoljiti. Podbacila je i reprezentacija: nismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo, te sam odlučio nešto promijeniti. Već sada osjećam da će 2011. biti puno bolja.
Znači li vaš odlazak iz Krševanova grada definitivno “zbogom” zadarskom Jadranu?
– Ne. Iako je ove sezone došlo do određenog zasićenja, ne zaboravimo da sam u Rijeku otišao jer sam tamo vidio bolje uvjete za napredak, te da posrijedi nije bila nikakva svađa. Razišli smo se u korektnim odnosima, a moj povratak nije nemoguća opcija. Zadarski Jadran će uvijek ostati moj klub.


Bajlo: Stojčević je potražio bolje uvjete


– Nažalost, uvjeti za daljnji napredak Josipa Stojčevića u našem klubu bili su slabi. Pritom mislim na nedostatak kvalitetnog partnera kakvog sada ima u Rijeci. Primjerice, braća Begović imaju mogućnost pripremati se u Zagrebu gdje imaju bolje preduvjete, dok ih Stojčević nije imao, i to je, smatram, glavni razlog njegova odlaska – rekao je Romano Bajlo, dojučerašnji trener Josipa Stojčevića i trener Jadranovih seniora.




Rezultati Josipa Stojčevića u tri protekle sezone


2008.
Europsko prvenstvo – Atena, osmerac seniora – 5. mjesto
SP seniora U23 – Brandenburg, četverac bez kormilara seniora – 3. mjesto
Prvenstvo Hrvatske – Zagreb, četverac s kormilarom seniora – 1. mjesto
Svjetski kup – Munchen, osmerac seniora – 6. mjesto
2009.
Europsko prvenstvo – Brest , osmerac seniora – 7. mjesto
Svjetsko prvenstvo – Poznan , četverac bez kormilara seniora – 12. mjesto
Svjetski kup – Munchen, četverac bez kormilara seniora – 7. mjesto
Svjetski kup – Banyoles, četverac bez kormilara seniora – 6. mjesto
Prvenstvo Hrvatske – Zagreb, četverac s kormilarom seniora – 2. mjesto
2010.
Prvenstvo Hrvatske – Zagreb, četverac s kormilarom seniora – 2. mjesto