Milanović: nismo donijeli definitivne odluke o PDV-u i porezu na imovinu

Slika korisnika admin
Autor: 
Zoran Milanović i Radimir Čačić u Sisku
FaH

Vlada RH nije rekla zadnju riječ kada su u pitanju izmjene PDV-a i uvođenje poreza na imovinu, no bez obzira na moguće promjene u poreznom sustavu ukupno porezno opterećenje neće rasti, izjavio je danas u Sisku premijer Zoran Milanović nakon razgovora o problemima sisačkoga gospodarstva.

Komentirajući jučerašnju ocjenu Damira Kajina (IDS) kako je najava povećanja PDV-a i uvođenja poreza na imovinu promašaj, premijer Milanović je rekao kako je "dobra stvar kod kolege Kajina što nikada ništa ne radi iza leđa", ali da je problematika porezne reforme "puno kompleksnija".

Nismo rekli zadnju riječ oko PDV-a, a osim povećanja opće stope najavljene su i neke smanjene stope, koje idu na ruku upravo regiji odakle je Kajin, naglasio je Milanović, vezano uz najavu smanjenja PDV-a za turizam, što bi itekako odgovaralo Istri.

Ni u vezi s porezom na imovinu, koji bi trebao zamijeniti komunalni doprinos, nije donijeta definitivna odluka, jer svjesni smo da bi uvođenje poreza koji je veći od komunalnog doprinosa, bilo "prilično brutalan udar na džepove velikog dijela srednje klase", a možda sada nije najsretniji trenutak za to, rekao je premijer Milanović.

Ponovivši kako Vlada RH neće povećavati ukupno porezno opterećenje građana, a vodit će posebnog računa o slojevima stanovništva koji su najizloženiji krizi, predsjednik Vlade je apelirao da se o toj problematici otvoreno razgovora jer Vlada "ništa neće lomiti preko koljena".

Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas su u Sisku održali sastanak sa čelnicima Grada Siska, sisačko-moslavačke županije te s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske o rješavanju problema sisačkog gospodarstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno