Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Radost Božića iskazana pjesmom

30.12.2011. 23:00
Radost Božića iskazana pjesmom


U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Sv. Lovre” iz Vrsi, u prepunoj župnoj crkvi sv. Mihovila održan je tradicionalni “Božićni koncert”.
Koncert je otvoren uvodnom riječu voditeljice Leonide Tomrecaj, a iz prvih klupa također su pratili odnedavno novi vrški župnik don Boris Pedić, časne sestre Krešimira Zanki i Valerijana Perinić te načelnica Sandra Vukić i predsjednik OV-a Marijo Radobuljac.
Program su otvorili članovi KUD-a Sv. Lovre koji su izveli pjesme “Radujte se narodi”, “Kirie Eleison”, “Veseli se majko Božja” i “Ditešce nam se rodilo” te su za svoje izvedbe bili nagrađeni velikim pljeskom. Nakon domaćina i organizatora usljedio je nastup crkvenog zbora “Sv. Mihovila” koji su izveli pjesmu “O vjernici hajmo” te nastup muške klape “Condura” iz Nina, koji su sa svojom prvom pjesmom “Dobra večer Bog da” oduševili sve prisutne. Zatim su još svojim nastupom “počastili” sve prisutne pjesmama “Tri kralja”, “Svim na zemlji” i “Prevelika radost”.
Usljedio je nastup ženske klape “Garofuli” iz Bibinja, mješovite klape “Kolajna” iz Zadra, u Vrsima uvijek rado viđene članice ženske klape “Libar” iz Privlake, a za kraj svi izvođači su zajedno izašli na oltar i izveli pjesmu “U sve vrime godišta”.
– Zahvaljujemo svim sudionicima ovogodišnjeg koncertana prekrasnoj večeri u kojoj smo uživali. Zahvaljujemo načelnici, don Borisu, sakreštanu Šimi Predovanu koji nam je danas bio na usluzi, te svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog božićnog koncerta, rekao je tajnik KUD-a Ćiril Perinić.
Nastavak druženja priređen je u župnoj dvorani gdje je pripremljena bogata trpeza za sve sudionike i posjetitelje.