Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Polači (ne)dostižna prednost

Autor: Čedo Fabulić

30.12.2012. 23:00
Polači (ne)dostižna prednost


Nakon prvog dijela prvenstva momčad Polače uvjerljivo je na prvom mjestu Prve Županijske nogometne lige. Polačani su u trinaest utakmica izborili dvanaest pobjeda, uz samo jedan poraz. Sakupili su 36 bodova s gol razlikom 45:12, odnosno +33 čime na ljestvici bježe drugoplasiranom Hajduku za čitavih osam (28), a trećeplasiranom Dragovoljcu za okruglih deset bodova (26). Dalje slijede Zlatna luka, Raštane, Škabrnja, Sabunjar itd.
Najbolji strijelac lige je nekadašnji junior Zadra Franko Bilaver koji je u 13 kola u prosjeku zabijao po jedan gol. Polača je inače sa 45 postignutih golova najefikasnija momčad, a listu strijelaca predvode Ante Prtenjača s devet i Alen Šubić sa šest postignutih golova. Najmanje golova postigla je Zrmanja, samo devet, a Velebit i Pag s po 13 u prosjeku dali su tek jedan gol po utakmici.
Posljednja Zrmanja je ostvarila samo jednu pobjedu, dok je deset puta potpisivala poraz. Zanimljivo je da prvaci poluetape, momčad Polače niti jedan susret nije odigrala neriješeno što je doista rijetkost, dok je momčad Sabunjara najviše, skoro polovicu utakmica, odigrala neriješeno. Zanimljivo je, također da su Hajduk i NOŠK samo u jednoj utakmici remizirali. Dok nekadašnji četvrtoligaši kolo vode, nekada moćno Raštane je u znatno izmijenjenom i pomlađenom sastavu na petom mjestu. Jedina dva kluba koja su “ušla” ili bolje rečeno ostala u ovom rangu su NOŠK i gračački Velebit koji se za sada dobro drže na devetoj i desetoj poziciji. Na proljeće nas očekuje još trinaest kola tako da je još dosta bodova u igri. Momčad Polače ima (ne)dostižnu prednost, dok će borba za ostanak čini se biti poprilično neizvjesna.


Redoslijed strijelaca


13 golova: Franko Bilaver (Škabrnja)
11 golova: Mate Čulina (Dragovoljac)
9 golova: Ante Prtenjača (Polača), Darko Smolić (Zlatna luka), Ivan Rodić (Podgradina)
7 golova: Blaž Zubčić (Hajduk), Lorenco Kajtazi (HV Posedarje), Slaven Babić (Sabunjar), Stipe Čirjak (Raštane)
6 golova: Alen Šubić (Polača), Danijel Pupovac (Sabunjar), Josip Strika (Dragovoljac), Mile Klapan (Hajduk), Šime Klarin (Škabrnja)




Tri akumulirane opomene


Mladen Bulić, Stipan Vedrić (Dragovoljac)
Alojzije Mikulić (Pakoštane)
Ivan Franjić (Velebit)
Josip Batur, Marko Demo (Podgradina)
Marin Grgurović (Polača)
Šime Colić (Raštane)
Marko Gospić (Škabrnja)