Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Program zdravstvenog odgoja pisao član HDZ-a

Autor: Dražen Ciglenečki

30.12.2012. 23:00
Program zdravstvenog odgoja pisao član HDZ-a


Doista je nezgodno što naš član nastupa s Jovanovićem i tako je na strani potpuno suprotnoj HDZ-u


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je neki dan da zdravstveni odgoj predstavlja uvod u ukidanje vjeronauka u školama. On se zalaže da roditelji makar dobiju pravo izbora hoće li njihova djeca slušati zdravstveni odgoj čiji je kurikulum izrađen u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ili neku drugačiju verziju, a ne da “Vlada sebe stavlja iznad ustavnog i međunarodnog prava, demonstrira netoleranciju i prema roditeljima i prema institucijama koje se brinu o odgoju i obrazovanju najmlađih”.
Međutim, jedan od najistaknutijih članova povjerenstva koje je napisalo program zdravstvenog odgoja je veteran HDZ-a koji se učlanio još  1989. godine, ginekolog Dubravko Lepušić koji radi na Klinici za ginekologiju i porodništvo zagrebačke bolnice  Sestra milosrdnica.
I nije Lepušić tek “tihi član” spomenutog povjerenstva, vrlo je aktivan u javnom promicanju zdravstvenog odgoja. Lepušić je ismijavao letke Hrvatske biskupske konferencije što ih je distribuirao i Ivica Todorić u nekim svojim trgovinama i kioscima. “Da mi je netko rekao kako će Crkva pred Božić dijeliti ovakve letke o seksu, ne bih mu vjerovao. Pogotovo ne u trgovačkim centrima koji rade nedjeljom, koji dva štanda dalje imaju porno literaturu i prodaju kondoma. Što reći o tome nego citirati šalu s društvenih mreža koja kaže: Medo je našao konjića”, narugao se u ponedjeljak Lepušić božićnoj akciji HBK koju je podržao i Agrokor.
U HDZ-u su nam potvrdili da se Lepušić nalazi u registru HDZ-ovog članstva.
– Da, Lepušić je naš član. Doista je nezgodno što on nastupa s Jovanovićem i tako je na strani potpuno suprotnoj HDZ-u, ali nećemo ga sigurno sada zbog toga izbaciti. Uostalom, mi smo našim priopćenjem pozdravili uvođenje zdravstvenog odgoja, no tražimo prethodno stručnu recenziju predloženih programa, javnu raspravu i omogućavanje roditeljima prava izbora, rekao nam jučer izvor blizak vrhu HDZ-a.