Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Luki Baričeviću rezultat sezone

30.12.2013. 23:00
Luki Baričeviću rezultat sezone


Božićni domjenak bio je prilika za rezime godine u Veslačkom klubu Jadran. Petar Milin, jedan od trenera, zaokružio je klupske dosege u 2013. godini.
– Možemo biti zadovoljni postignutim, a posebno gledajući napredak u odnosu na proteklu sezonu. Četiri seniorska i jedan juniorski član hrvatske izborne vrste govori da su naši veslači imali zapaženo mjesto u aktivnostima hrvatskog veslanja na međunarodnoj razini. Nastupi na Europskom juniorskom i seniorskom te Svjetskom juniorskom i seniorskom prvenstvu obilježili su sezonu – ističe Milin i dodaje:
– Najveći rezultat sezone svakako je osvajanje brončane medalje Luke Baričevića u četvercu na pariće na Europskom juniorskom prvenstvu u Minsku zajedno s veslačima Mladosti Tomislavom Šainom i Rokom Šitumom te veslačem Mornara Antom Ančićem. Malo je nedostajalo da i braća Branko i Marin Begović donesu medalju s Europskog seniorskog prvenstva u Sevilli gdje su izvrsnim veslanjem osvojili četvrto mjesto. Njihova sezona bila je sigurno najkvalitetnija u zadnjih nekoliko godina, a tome je pridonijelo i partnerstvo s veslačima osječkog Iktusa s kojima su vratili “krv u vene” hrvatskom rimen veslanju.
Uz Europsko prvenstvo braća Begović nastupila su, također u četvercu, na Svjetskom seniorskom prvenstvu u južnokorejskom Chungju gdje su zauzeli deveto mjesto.
– Tamo su svaku utrku odradili vrlo konkurentno tako da ni finale nije bio previše daleko što je bilo u skladu s očekivanjima.
Iza Mile Čakaruna i Mate Ledenka je druga seniorska sezona u kojoj su nastupili na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u Linzu gdje su osvojili sedmo mjesto.
– Nažalost, kod njih nije bilo napretka u odnosu na proteklu sezonu kad su ostvarili istovjetan rezultat.