Mihatovu vrijedne nagrade na izložbama u Pekingu i Seulu

Slika korisnika admin
Autor: 

Zadarski karikaturist i scenograf Mojmir Mihatov dobio je dvije vrijedne nagrade na dvjema međunarodnim izložbama karikatura održanima u Pekingu u Kini i u Seulu u Južnoj Koreji.

 Na izložbi u Pekingu Mihatovu je pripala specijalna nagrada za karikaturu na temu majmuna pande, dok je na 5. Međunarodnoj izložbi karikatura u Seulu na temu trauma+ liječenje osvojio nagradu za najbolje djelo.

Ovaj 64-godišnjak je u kolovozu ove godine osvojio i specijalnu nagradu na 5. Međunarodnoj izložbi karikatura na temu Maslina, održanoj u Lefkosa-kuzey Kibrisu na Cipru. Mihatov je na izložbu poslao četiri rada, a nagradu je osvojio u konkurenciji više od tisuću karikaturista iz 50-ak zemalja, od SAD-a, Kine, Japana, Francuske, Italije...

 Inače, karikaturom se počinje baviti kao srednjoškolac te je već 1967. dobio nagradu tadašnje revije Studio. Kasnije je dobio niz nagrada na smotrama karikaturista bilo u tuzemstvu, bilo u inozemstvu. Suradnik je brojnih novina i časopisa, a od 1980. stalni je član zadarskog Kazališta lutaka te je napravio četrdesetak lutkarskih kreacija. Dobitnik je brojnih nagrada za likovna postignuća u lutkarstvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno