Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Rebalans proračuna za 2016. pao jer su izostali HDZ-ovci

30.12.2016. 23:00
Rebalans proračuna za 2016. pao jer su izostali HDZ-ovci


Umjesto da je sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru održana u četvrtak navečer bila posljednja u ovoj godini, a vijećnici se u miru pripreme za doček Nove godine sa Željkom Bebekom u gradskom Parku, nakon pola sata stanke je prekinuta i odgođena, neposredno pred glasovanje o drugom ovogodišnjem rebalansu proračuna. Nova sjednica će se održati u subotu (danas) na Silvestrovo u 11 sati, obznanio je gradonačelnik Ivan Knez. No to neće dovesti u pitanje funkcioniranje vlasti, jer je proračun za 2017. donesen na prošloj sjednici.
Nije pomogla ni činjenica da se rebalansom ne smanjuje ovogodišnji gradski proračun, već se sa 61.947.373 kuna povećava na 80.947.373 kuna, odnosno za čak 19 milijuna kuna ili za 31 posto.
Naime, vladajućem HDZ-u je nedostajalo dvije, odnosno još jedna ruka za prolaz rebalansa. Na sjednici je od ukupno 15 nazočilo tek 9 vijećnika (6 HDZ, 2 SDP, nezavisni Ivan Babara), a za prihvaćanje rebalansa trebalo je biti najmanje osam ruku za.
Na sjednici Gradskog vijeća nazočili su: Šime Mršić, Sanja Delin, Toni Bogdanić, Eddie Stamičar, Šime Kulaš i Ivica Kapitanović Šulc (svi HDZ), Slavica Jeličić i Mira Ražnjević (obje SDP) te nezavisni Ivan Babara. Nedostajali su Melanija Ražov-Radas, Nikola Tomić i Ante Lukačić (HDZ), nezavisni Leo Zorica i Mirana Belamarić (HDSSD) koja je u inozemstvu.
A kako HDSSD za bivšeg predsjednika i člana Ivana Sambunjaka još nije, a vjerojatno i neće izabrati zamjenskog vijećnika, Vijeće umjesto 15 broji 14 vijećnika.
– Netko je bolestan, netko je ljut a netko se i neće vratiti, to je život, u svom stilu je komentirao gradonačelnik Ivan Knez nedolazak vijećnika na sjednicu Vijeća.