Župan Longin posjetio Anitu Tomljanović Šokčević

Slika korisnika valentinam
Donatorica Narodnog muzeja
Župan je gospođu Tomljanović posjetio u društvu Nike Bašića

Župan Zadarske županije Božidar Longin povodom  božićno-novogodišnjih blagdana posjetio je poznatu zadarsku umjetnicu i donatoricu Narodnog muzeja Anitu Tomljanović-Šokčević. Longin  je u pratnji poznatog zadarskog arhitekta Nike Bašića gospođi Tomljanović uručio darove, zahvalivši joj što je sa svojim pokojnim suprugom svoju umjetničku ostavštinu stavila na raspolaganje Narodnom muzeju Zadar, kako bi i naredne generacije mogle uživati u njihovoj ljepoti.

- Njihova donacija pokazuje želju da rad, u koji su uložili svoje vrijeme  i svoj trud, nikad ne zahvati zaborav vremena. Tapiserije u koje je utkan  dio njihovog života ostat će zauvijek svjedokom vremena u kojem su djelovali i u kojem su stvorili dio kulturne baštine na sebi svojstven način –  rekao je Longin.

Obitelj Tomljanović, gospođa Anita i njezin pokojni suprug Ivan Tomljanović u više su navrata brojna svoja umjetnička djela darovali Narodnom muzeju Zadar. Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar donirali su trideset i dvije vrijedne tapiserije na kojima se nalaze različiti motivi inspirirani kršćanskom tematikom, gradom Zadrom, prirodnim ljepotama u kojima prevladava motiv Velebita, autoportretima, potretima  Bacha, Rembrandta, Shakespeara i brojnim drugim. Svi posjetitelji Narodnog muzeja Zadar, zahvaljujući bračnom paru Tomljanović, imat će  priliku uživati u umjetničkom radu u kojem su sažeti pogledi na krajolik,  predivan grad i veličinu vjere.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno