Benkovčani već ušli u Novu godinu

Slika korisnika valentinam
UZ PJENUŠAC I ODBROJAVANJE
Ovo je nešto po uzoru na istarske Fužine, oni to rade već godinama samo što rade na Staru godinu, 31. prosinca, a mi želimo biti Fužine Zadarske županije, samo dan prije, rekao je Vanja Čvrljak, direktor TZ Benkovca
Velimir BRKIĆ
Na Trgu domovinske zahvalnosti okupilo se dvjestotinjak Benkovčana

U Benkovcu je uz pjenušac i odbrojavanje jučer u podne  dočekana Nova godina. Benkovčani su prvi na području Zadarske županije i Lijepe Naše ušli u novu 2018. Centar Benkovca već je prije 10 sati  prijepodne neodoljivo mirisao na kuhano vino, cimet i pečene kobasice.

- Turistička zajednica ponudila je nešto novo, doček nove godine u podne održan je u sklopu "Prosinca u Ravnim kotarima", kazao je Vanja  Čvrljak, direktor benkovačke turističke zajednice.

Nakon što se u centru Benkovca na Trgu domovinske zahvalnosti gromoglasno odbrojavalo 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 – Vanja Čvrljak je s pozornice Benkovčanima, žiteljima 41 benkovačkih naselja i gostima poželio  sve najbolje u sljedećoj godini, puno zdravlja i veselja.

- Dragi Benkovčani, dragi gosti grada, želim vam mnogo sreće, zdravlja i zadovoljstva vama i vašim obiteljima te ostvarivanje što više želja u  novoj 2018. godini, poželio je Čvrljak.

Slavlje se nastavilo uz prvi novogodišnji valcer, plesalo se uz zvukove  bečkog valcera.

- Vjerujem da je ova fešta na otvorenom zalog za bolju 2018. godinu,  za bolji život svih nas, s vidnim zadovoljstvom će Vanja.

Usprkos činjenici da je na Trgu domovinske zahvalnosti točno u podne i odbrojavanju "posljednjih" ovogodišnjih sekundi bostalo oko 200   Benkovčana i gostiju jedinstvena pučka fešta i ispraćaj stare godine uz  veliku ponudu pića i jela bio je pravi spektakl glazbe, veselja i radosti u  režiji Grada i Turističke zajednice na kojem je u preko tri i pol sata neprekidnog koncerta grupa Vista sve nazočne "bacila" u novogodišnji trans.

- Ovo je nešto po uzoru na istarske Fužine, oni to rade već godinama  samo što rade na Staru godinu, 31. prosinca, a mi želimo biti Fužine Zadarske županije, samo dan prije. Poznati smo po tome da radimo stvari  drugačije jer se na neki način moramo izdvojiti u ponudi sličnih zbivanja, kazao je Čvrljak.

Fužine, gradić u Gorskom kotaru, postale su poznate kad su prije 17  godina krenule s dočecima Nove godine u podne.

Uz kuhano vino Marijana i Dragice Boban, čaja s rumom Udruge benkovačkih studenata, Zadarskog piva Zadarske vinarije, pečenih kobasica  ŠRD Sipa Benkovac, fritula i prisnaca Snježane Perić i Jasminke Knez, kolače Nede Marić, novogodišnju tortu Marice Imbrišić te ostalu ponudu  pića i jela sve nazočne je zabavljao poznati, šesteročlani zadarski glazbeni sastav Vista.

- Ovakvo nešto još nisam doživjela.  Svaka čast organizatorima. Neka  za godinu dana centar Benkovca bude pretijesan, ushićeno je zaključila  Snježana Perić iz Udruge Rešta

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)