Turistička agencija »Vir turizam« ostvarila je rekordni promet u 2017. godini

Slika korisnika valentinam
Uskoro i internet stranica
Autor: 
Kako kontinuirano raste broj iznajmljivača na Viru, a trenutno ih ima oko 1.500 sa čak 15.000 komercijalnih kreveta, raste i poslovanje Turističke agencije „Vir turizam“ kod koje je zasad 590 registriranih iznajmljivača (oko 39 posto)
Virski list
Mate Čulina, prvi čovjek Vir turizma

Ova će godina u Turističkoj agenciji „Vir turizam“ biti posebno upamćena: u svojoj osnovnoj djelatnosti ostvarila je 14 posto veći promet u odnosu na prošlu godinu, odnosno najveći otkad je osnovana prije šest godina, a rekordan promet zabilježen je i kroz rad ronilačkog centra – čak 29 posto više nego 2016. godine. Na istoj razini povećanja prometa je i rad aquaparka, pa je drugim riječima – svaki segment rada agencije bitno unaprjeđen u usporedbi s prethodnim razdobljima.

„Zadovoljni smo postignutim rezultatima ove godine koji su bili rekordni, ali na tomu nećemo stati. Proširivat ćemo ponudu na moru te razvijati što više sadržaja aktivnog odmora. Prije svega, biciklizam i kajaking“, kaže nam Mate Čulina, od travnja ove godine prvo ime i voditelj Turističke agencije „Vir turizam“. Riječ je virskom zetu, 31-godišnjem turističkom stručnjaku sa završenim Fakultetom za turistički menadžment u Opatiji, iza kojega je zavidno i raznovrsno iskustvo rada u Turističkoj zajednici Grada Zadra, hotelu „Porto“ i hotelu „Kolovare“. Sjeo je na čelo dobro uhodane i vođene kompozicije, pa je pomak napravljen i u poslovanju ekskluzivne „Ville Lanterne“ koja je imala 6 posto više noćenja nego lani. To je dobra vijest, a ona još bolja govori kako će se trend nastaviti i u 2018. godini. Čulina kaže: „Popunjenost od lipnja do rujna uvijek je stopostotna, ali već sada imamo rezervacije i za travanj. Sljedeća će godina biti još bolja“.

Kako kontinuirano raste broj iznajmljivača na Viru, a trenutno ih ima oko 1.500 sa čak 15.000 komercijalnih kreveta, raste i poslovanje Turističke agencije „Vir turizam“ kod koje je zasad 590 registriranih iznajmljivača (oko 39 posto). Plan je da ih bude znatno više.

„Pozivamo sve iznajmljivače na Viru da nam se pridruže, jer ih ništa ne košta, a uvijek preko nas mogu dobiti gosta u svoj objekt ili krevet. Također pozivamo i one prijavljene koje imaju promjene na objektu, jer nam je zajednički cilj da pružimo što potpuniju informaciju“, kaže Čulina napominjući kako ugovor s „Vir turizmom“ ne isključuje mogućnost da bilo koji iznajmljivač sklopi ugovor i s drugim agencijama. Pri kraju je i izrada agencijske internetske ili web stranice koja će dodatno unaprijediti poslovanje i marketinške mogućnosti, pa je korist za iznajmljivače višestruka. Tako će svi registrirani iznajmljivači u Turističkoj agenciji „Vir turizam“ imati svoju bazu podataka na agencijskom webu, odnosno podatke o objektu, druge korisne podatke i galerije s fotografijama.

Novost je i kako će ekskluzivni ronilački centar od sljedeće sezone biti povezan sa smještajem, odnosno agencijske usluge će se povezivati, a korisnici će dobivati popuste. Sve ovo, uz standardne usluge virske turističke agencije poput rent a car, rent a boat, rent a bike ili organizacije izleta – najčešće na Kornate, Telaščicu, slapove Krke i Plitvička jezera – predstavlja najbolje organiziranu i najobuhvatniju agencijsku uslugu na otoku, koju razvija troje stalnih zaposlenika izvan sezone te ukupno osmero u srcu turističke sezone. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)