130.000 kuna za stipendije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Općina Preko bespovratno će stipendirati 43 studenta
Studenti će dobivati 300 kuna mjesečno, neovisno o gradu u kojemu se školuju, a pravo na bespovratnu financijsku pomoć ostvarili su državljani RH s prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, sa statusom redovnog ili izvanrednog studiranja i oni koji nemaju već odobrenu stipendiju ili kredit od drugog subjekta
Preko je odlučilo nagraditi svoje najbolje mlade

U Općinskoj vijećnici u Preku potpisani su ugovori sa studentima koje će Općina Preko bespovratno stipendirati u akademskoj  godini 2018/2019. Nakon provedenog natječaja povjerenstvo je odobrilo  43 prijave. Studenti će dobivati 300 kuna mjesečno, neovisno o gradu u  kojemu se školuju, a pravo na bespovratnu financijsku pomoć ostvarili  su državljani RH s prebivalištem na području Općine Preko najmanje  pet godina prije raspisivanja natječaja, sa statusom redovnog ili izvanrednog studiranja i oni koji nemaju već odobrenu stipendiju ili kredit od  drugog subjekta. Općina Preko za tu će svrhu izdvojiti oko 130.000 kuna.

- Svi koji su zadovoljili propisane kriterije, dobili su stipendiju. Svjesni  smo važnosti ulaganja u obrazovanje i na ovaj smo način željeli pomoći  svim našim studentima jer znamo da vam je svaka kuna dobrodošla. Nadam se da ćemo ubuduće moći izdvojiti više novca i da će stipendije ponovno dobiti svi koji zadovolje kriterije iz pravilnika, istaknuo je općinski  načelnik Jure Brižić prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli stipendija.

Naglasio je da općina nastoji brinuti o svim generacijama mještana.  Tako su u 2018. godini znatno povećane naknade za novorođenčad, povećana je i financijska pomoć za umirovljenike, ali su i pokrenuti neki  važni projekti poput preuređenja zgrade Osnovne škole Valentin Klarin s  ciljem uvođenja nastave u jednoj smjeni te dogradnja zgrade Dječjeg vrtića Lastavica u Preku kojom će se uvesti boravak u jaslicama.

-Ove smo godine obnovili nogometno igralište u Sutomišćici čime je  stotinjak otočne djece napokon dobilo prave uvjete za treniranje. Izgrađeno je i novo sportsko igralište u Preku, a u tijeku je i uređenje  dječjih parkova u Preku i Poljani. To je samo dio naših projekata koje  smo proveli tijekom godine na zalasku, a u novu godinu također ulazimo  s brojnim projektima u pripremi. Sustavno stvaramo uvjete da budemo  općina za život po mjeri svih stanovnika, poručio je Brižić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com