Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HRVATSKO SRCE Stipe Miočić pozvao sve na pomoć, Modrić i Livaković poslali poruke podrške

31.12.2020. 11:21


Hrvatski sportaši i sportašice, te sportski kolektivi odmah su se ujedinili i nude pomoć i podršku žiteljima Petrinje Gline, Siska i okolnih mjesta pogođenima razornim potresom. Legenda UFC-a Stipe Miočić na svom je instagramu pozvao navijače i prijatelje da pomognu Hrvatskoj nakon serije razornih potresa koji su pogodili Petrinju i okolicu.
– Možda ste čuli da je Hrvatsku pogodio još jedan razorni potres u kojem je život izgubila i djevojčica i koji je izazvao razaranja. Cijenit ću ako želite pomoći Hrvatskoj na bilo koji način – napisao je Miočić na svom instagram profilu postavivši link Hrvatskog crvenog križa.
Oglasio se i rukometaš Barcelone Luka Cindrić koji je u utorak igrao finale Lige prvaka u kojem je izgubio od Domagoja Duvnjaka i Kiela. Cindrić je besplatno ponudio kuću u Ogulinu obitelji koja je u potresu ostala bez doma. Smještaj nudi i vezni igrač Osijeka Petar Bočkaj koji nudi smještaj pogođenim obiteljima u kući u Tenji.


Vatreni u akciji
Branič »Vatrenih« Dejan Lovren na raspolaganje stavio svoj hotel na Pagu, dok je Mateo Kovačić ponudio pomoć preko svoje fondacije.
»Dragi građani Petrinje, za 16 najugorženijih obitelji stavljam na raspolaganje svoj hotel u Novalji. Ukoliko vam je potreban privremeni smještaj, javite se mom timu na [email protected] ili Whatsapp 0996769971 s vašim podacima, prednost obitelji s djecom«, objavio je hrvatski reprezentativac na Instagramu.
Pomoć je ponudio i njegov kolega iz reprezentacije Mateo Kovačić. Veznjak Chelsea je ponudio pomoć preko svoje fondacije.
»Molimo za sve pogođene razornim potresom. Ako znate nekoga u potrebi, javite nam se na [email protected], objavio je Kovačić.
Put Banovine spontano su pohitali i hrvački reprezentativci predvođeni trenerom reprezentacije Antonom Đokom.
S kombijem punim potrepština u Petrinju su stigli košarkaši Cibone Damir Markota i Filip Bundović pokazavši veliko srce i solidarnost.
Hrvatski gimnastički savez (HGS) održao je hitnu sjednicu Izvršnog odbora na kojoj je odlučeno kako će Savez istog trenutka pokrenuti humanitarnu akciju za pomoć svojim članicama teško pogođenim razornim potresima – Gimnastičkom klubu Petrinja i Športskom gimnastičkom klubu Sokol Sisak.


Cro Unum prikupio sredstva
Hrvatski sportaši, znanstvenici, niz osoba iz javnog života okupljeni u humanitarnu udrugu Cro Unum, u svega nekoliko sati prikupili su 150.000 kuna i u srijedu planiraju uputiti tri kamiona punih osnovnih potrepština za stradalnike pogođenog područja. Udruga koju čine poznati hrvatski sportaši, glumci, pjevači i poslovni ljudi u svega nekoliko sati je prikupila 150 tisuća kuna. U akciji sudjeluju brojni članovi udruge Cro Unum među kojima su Dragan Primorac, Franjo Arapović, Stojko Vranković, Zoran Primorac, Mirko Filipović, Davor Šuker, Slavko Goluža, Perica Bukić, Dino Rađa, Josip Šimunić…
Poruke podrške domovini je poslao i kapetan hrvatske vrste Luka Modrić, javili su se i Eduardo da Silva, Darijo Srna, Domagoj Vida, Dominik Livaković, izbornik Zlatko Dalić, Ivan Klasnić, Dinamo, Lokomotiva, Hajduk, Cibalia, Osijek, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski rukometni savez….
Poruke podrške stižu i iz susjedstva. Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović oglasio se na društvenim mrežama. Javio se i slovenski košarkaš Luka Dončić, BiH Jusuf Nurkić…
 




Ivanišević: Srca nam pucaju uz ove slike


Petrinja, Sisak, Glina… Srca nam pucaju uz ove slike, napisao je legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević na instagramu nakon što je razoran potres pogodio Hrvatsku.
»Tresli smo se i mi u Zagrebu kao nikada, ali ovo što vidimo iz vaših krajeva ubija. Držite se,« poručio je wimbledonski pobjednik.
Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović uz fotografiju Petrinje u ruševinama je napisao: »Molite za Hrvatsku.«
»Rastužen što vidim ovakve prizore iz Lijepe naše… Sisak, Petrinja i svi koji su pogođeni potresom, držite se. Sudjelujemo i pomozimo jedni drugima. Moj DM je otvoren, nemojte se ustručavati javiti ukoliko nekome treba bilo kakva pomoć,« napisao je Hrgović.