Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Sonik rutinski do šeste uzastopne pobjede

31.12.2020. 10:12


Košarkaši Sonik Puntamike na najbolji mogući način su završili 2020. godinu. Igrači Hrvoja Vlašića na domaćem su parketu svladali Furnir rezultatom 80:70 i stigli do šeste uzastopne pobjede u HT Premijer ligi. Ključnom se pokazala serija 12-0 sredinom druge dionice koja je odvela Zadrane na dvoznamenkastu razliku koju su, uz povremena »kašljucanja«, bez većeg stresa održavali do samog kraja susreta. Nakon početnog ispitivanja snaga koje je trajalo prvih pet minuta, Puntamičani su ubacili u brzinu više i pokazali da ih se s pravom smatra najugodnijim iznenađenjem hrvatske košarkaške jeseni. Podizanje intenziteta obrane natjeralo je goste na nekoliko pogrešaka što su »Soniksi« iskoristili da se serijom 9-0 odvoje na ranih 18:10, a prednost je mogla biti i veća da s druge strane nije bio raspoložen Mihajlo Jerković koji je s devet poena u prvoj četvrtini držao svoju momčad na jednoznamenkastom zaostatku.


Nalet Puntamike
Početak druge dionice donio je novu dobru rolu Zadrana koji su cijelo vrijeme kontrolirali rezultat i u 13. minuti došli nadomak dvoznamenkaste prednosti, no dvije vezane trice Buljevića i Majića, nadograđene polaganjem Frana Vujića, učas su vratile goste u potpuni egal (32:32). Probudilo je to nezadovoljstvo kod trenera Hrvoja Vlašića koji je pozvao svoje igrače na »čašicu razgovora« nakon koje je uslijedio pravi uragan Sonika. Iskusni Teo Petani je tricom započeo, a Daniel Zovko košem i dodatnim slobodnim bacanjem završio seriju 12-0 koja je, pokazat će se, usmjerila ostatak dvoboja. U svlačionice se otišlo s plus deset na domaćem kontu (49:39), a ni rukometno« otvaranje nastavka nije donijelo veće promjene.


Izgubljene lopte gostiju
U prvih šest minuta treće četvrtine palo je tek deset poena, po pet na obje strane, a takva je siromašna košarka išla na ruku domaćinima koji su bez velikog stresa kontrolirali rezultat. Gostima iz Dubrave velike su probleme stvarale izgubljene lopte pa je najbliže što su prišli bilo u dva navrata na šest poena minusa (54:48 i 56:50). Uzvratili su Petani i Runjić, da bi nakon trice Vručinića semafor uoči posljednjih deset minuta pokazivao dvoznamenkastih 61:50 za Puntamiku. Mirno su prema novoj pobjedi brodili Vlašićevi momci sve do pet minuta kada su Zagrepčani sa šest vezanih poena smanjili na 69:62 i zaprijetili da će utakmicu odvesti u nemirne vode, no posljednje tri minute u potpunosti su protekle u znaku Sonika koji je bez puno muke stigao do nova dva boda. Puntamičane su do šeste uzastopne pobjede vodili Daniel Zovko i Lovre Runjić s 18, odnosno 17 poena, dok je najefikasniji kod Furnira bio Jerković s 19 koševa i šest uhvaćenih lopti. (Paulo SARIĆ)
 




SONIK P. 80
FURNIR 70


(28:22, 21:17, 12:11, 19:20)


ZADAR – dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Danijela Čanković i Denis Bajramović.
SONIK P.: Runjić 17, Cvitković 14, Vručinić 9, Zovko 18, Petani 10, Vladović 2, Palčić 2, Rašić 2, Zelanto, Keserović, Manojlović, Gospić 6. Trener: Hrvoje Vlašić.
FURNIR: Pandurić, Perić 2, Majić 9, Smolić 9, Jerković 19, Vlahovec, Prelec, Cvitanović, Vujić 14, Nazor, Puou 6, Buljević 11. Trener: Boris Gnjidić.
 


Da li da odem ili ne?


Zanimljiv se trenutak dogodio sredinom četvrte četvrtine kada je Boris Gnjidić, sinoć u ulozi trenera, na trenutak potjerao mladoga Ivana Nazora u svlačionicu. Ipak, negdje na pola puta »hoda srama« se predomislio i ostavio mladića na klupi do završetka susreta. Na koncu to nije puno promijenilo jer je Nazor ionako na parketu proveo – nula sekundi.