Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

SOLIDARNOST Potres donio tsunami dobrote zadarskih sportaša

31.12.2020. 11:11


Razoran potres koji je pogodio područje Petrinje, Siska i Gline podigao je doslovno na noge cijelu Hrvatsku, nitko nije ostao ravnodušan na sva tragična događanja koja su snašla proteklih dana područje Banije pa su tako brzinom munje reagirali i praktički svi sportski kolektivi u Zadarskoj županiji. Mnogi su uz objave podrške organizirali skupljanje svih potrepština prije svega hrane i tople odjeće jer to je ipak najpotrebnije ljudima koji su doslovno u nekoliko minuta ostali bez svojih domova i kojima je potrebna dugoročna pomoć. Kao što to obično biva kad se dogodi tragedija u bilo kojem kutku naše domovine onda uvijek među prvima u pomoć priskaču navijači, pa je tako i Udruga navijača Tornado pokazala ponovno veliko srce. Uz objavu podrške potresom pogođenom području koja glasi: "Nek se sliju molitve, sve u jedan glas. Čuvaj ovo sveto tle, blagoslovi nas!"
 


Tornado otišao u Petrinju


UN Tornado je organizirao tijekom jučerašnjeg jutra polazak dobrovoljaca autobusom do Petrinje kako bi na licu mjesta pomogli unesrećenima dok je i organizirano skupljanje svih potrepština koje su se zaprimale u prostoriji Udruge navijača na adresi Bedemi zadarskih pobuna 1. Košarkaški klub Zadar je također pružio podršku potresom pogođenom dijelu Hrvatske. "Petrinjo, Zadar je uz vas!" objavio je klub s Višnjika koji je na svom službenom facebook profilu postavio i objavu UN Tornado te link Hrvatskog Crvenog križa preko kojeg se može direktno pomoći svim ljudima pogođenima potresom kao i informaciju da se donacije potrepština i tople odjeće skupljaju na Višnjiku od 9 do 15 sati. KK Sonik Puntamika je također iskazala solidarnost s Petrinjcima koji su najviše pogođeni razornim potresom. "Drži se Petrinjo, uz tebe smo!", a skupljanje materijalne pomoći organizirano je preko njihovog sponzora prijevozničke tvrtke Mrkva d.o.o. koja je na raspolaganje stavila svoj vozni park (kamione, šlepere, kombije, minibuseve, autobuse). Na sličan način su svoju humanitarnu crtu pokazali i u KK Diadori koja je u suradnji sa svojim sponzorom DI Marisom organizirao skupljanje paketa pomoći ispred skladišta Bakmaza na Starom Bokanjcu. Uz košarkaše sa stanovnicima Sisačko-moslavačke županije solidalizirali su se i nogometni djelatnici. HNK Zadar je facebook objavom izrazio suosjećanje sa svima koji su pogođeni ovom velikom prirodnom katastrofom. "Hrvatski narod se već organizira u prikupljanju pomoći. Stoga, pohvaljujemo i pozdravljamo sve inicijative za pomoć, Također, i sami ćemo pomoći u okviru naših mogućnosti", stoji u objavi kluba sa Stanova. Iz NK Hrvatski vitez je poručeno: "Posedarje je uz vas!", iz NK Abeceda: "Bože čuvaj, Hrvatsku!", iz NK Zadarnova: "Uz vas smo!". Objave za skupljanje pomoći postavili su na svoje facebook profile Futsal Zadar, MNK Raštane i MNK Škabrnja.
 




Banditi ponudili smještaj


Veliko srce pokazali su i rukometaši s Mocira pa je RK Zadar s partnerom Fox transfer velikodušno ponudio pomoć stradalima u potresu, a postavljen je link na njihovom facebook profilu gdje se može dodati oglas vezan za smještaj ili prijevoz ljudi koji su pogođeni potresom kao što je i objavljena informacija da se sredstva za pomoć prikupljaju ispred trgovine Bakmaz na Starom Bokanjcu što je objavio i Ženski veteranski rukometni klub Zadar na svojim društvenim stranicama. Atletski klubovi, AŠK Zadar, AK Alojzije Stepinac i AK Fortius solidalizirali su se s unesrećenima objavama podrške što su učinili i u Odbojkaškom klubu Zadar, a vrlo aktivnima su se u prikupljanju pomoći pokazali u Boksačkom klubu Bandits koji su uz prijatelje iz Sportskog društva Novi Bokanjac satima punili kamione za stradale, a ponudili su putem facebook profila i smještaj u dvorani koju koriste za treninge. "Za sve koji su ostali bez krova nad glavom osiguran je smještaj u prostoru koji ima grijanje, struju i vodu", poručili su iz BK Bandits. (Paulo SARIĆ)
 


HU Antonio Jurjević poziva na davanje krvi


Humanitarna udruga Antonio Jurjević napomenula je facebook objavom kolika je važnost dobrovoljog darivanja krvi u ovakvim teškim trenucima i apelirala je na sve da se i na taj način može puno pomoći ljudima na području Sisačko-moslavačke županije.
"Iako su odjeća, obuća i hrana trenutno jako potrebni za unesrećene u potresu, zalihe krvi su jako niske i stanje bi uskoro moglo biti alarmantno zbog velike potražnje. Stoga vas ovim putem pozivamo da se odazovete akciji kako bi se izbjegli takvi scenariji", stoji u objavi.
 
 


Pomoć se prikuplja u Pridrazi, Novigradu, Paljuvu…


Nogometni klub Hajduk iz Pridrage je uz poruku podrške: "Ništa na ovom svijetu ne može uništiti hrvatski duh i vjeru u Boga" na facebook profilu postavio obavijest o prikupljanju materijalnih potrepština na punktovima u Pridrazi, Novigradu i Paljuvu dok je i objavljen broj računa (HR8624070001500013101, opis plaćanja: BS kuca za sve vas) posebno otvoren za prikupljanje novčanih sredstava.