Ava: Nemam se čega sramiti, niti što kriti

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Ava Karabatić s dečkom Špirom

Zbog zaštite osobnog i obiteljskog života ucjenjivanog sveučilišnog profesora Živka Nižića (66) danas je na zahtjev njegova odvjetnika Branimira Zorice pred sam početak glavne rasprave na Općinskom sudu u Zadru isključena javnost.

Tome se usprotivila manekenka i bivša "farmerica" Ava Karabatić (22) kojoj se zajedno sa zaručnikom Špirom Miličićem (25) i majkom Sanjom (40) sudi jer su u listopadu prošle godine pod prijetnjom objave lascivih poruka koje joj je profesor slao od njega iskamčili devet tisuća eura. Ava se pridružila prijedlogu majčine odvjetnice Doris Košta iz Splita koja je podsjetila kako je javnost već upoznata sa svim detaljima, no sudac Ivica Marinović ipak je uvažio argumente Nižićeva branitelja koji je istaknuo kako će se tijekom suđenja iznositi sadržaji intimne prirode koji bi mogli dovesti u pitanje ugled, čast i obiteljski život njegova klijenta.

Ava želi javno suđenje

- Ja se nemam čega sramiti niti što kriti. Želim da novinari ostanu u sudnici i da javnost bude u sve uključena - rekla je Ava koja je već na samom ulazu u sudsku zgradu jutros imala problema. Naime, zaboravila je ponijeti osobnu iskaznicu pa je do sudnice prošla pokazavši studentsku "iksicu". No tamo ju nije dočekao njezin odvjetnik Frane Grbić pa je na trenutak pomislila kako će se morati braniti sama.

- Nema veze. Branit ću se sama. Kad sam preživjela "Farmu", preživjet ću i ovo - držeći u rukama snježnu kuglicu s anđelima izjavila je u sudskom hodniku Ava prije nego je saznala da će njezin odvjetnik kasniti na raspravu zbog zauzetosti u drugom slučaju na Županijskom sudu.

Ava figuricu s anđelima nije ispuštala iz ruku ni nakon izlaska iz sudske zgrade.

- Dok sam hodala prema sudu prepoznali su me obožavatelji. Jedan je od mene tražio autogram i onda me pitao što želim zauzvrat pa sam odabrala ove anđele. To mi je sad najpotrebnije - da me čuvaju anđeli jer sam razapeta na križ ni kriva ni dužna rekla je Ava vidno uznemirena onim što se danas iza zatvorenih vrata sudnice iznosilo punih dva i pol sata. Iako ju je njezin odvjetnik posavjetovao da o suđenju ne razgovara s novinarima, dobrodušna i naivna Ava nije mogla odoljeti da ne kaže kakva je bila atmosfera u sudnici.

Profesor zaboravio detalje?

- Zgrožena sam. Ja se nemam čega sramiti ni bojati. On očito ima! Ja se sjećam kakvu sam majicu nosila prije pet godina, a on se ne sjeća što je bilo nedavno. Što je obolio od Alzheimera. U kakvoj mi to državi živimo kad se štite takvi ljudi - uzrujano je komentirala netom proživljenu glavnu raspravu Ava dodavši kako će se zbog nepravde još do kraja dana obratiti i predsjedniku Josipoviću.

Više informacija o tijeku suđenja službeno se nije moglo doznati, no kako neslužbeno saznajemo, svo troje okrivljenika danas su se nakon čitanja optužnice pred Sudskim vijećem izjasnili o krivnji - Ava i njezina majka da se ne osjećaju krivima, dok je Špiro samo dijelomično priznao krivnju. Profesor Nižić danas je iznosio svoj iskaz i odgovarao na pitanja, dok će Špiro, Ava i njezina majka to učiniti tek po završetku dokaznog postupka.

Podsjetimo, "trojka" je uhićena u listopadu prošle godine nakon što ih je profesor Nižić prijavio i Špiru navukao u policijsku klopku na Autobusnom kolodvoru u Zadru gdje mu je izručio označene novčanice. Nižić je kasnije u istrazi priznao kako je dvije tisuće eura poklonio mladom paru jer voli pomagati mladima, a Avine optužbe o lascivim porukama kao što su "Sviđaš mi se", "Voliš li lizati" i slično, prokomentirao je novinarima kao njezinu mladalačku neozbiljnost.

Suđenje se nastavlja 14. srpnja.

  U SPLITU ODBAČENA OPTUŽNICA
Raspitujući se o kaznenoj prijavi koju je Ava protiv profesora Nižića podnijela početkom godine na Općinskom sudu u Splitu, danas smo, također neslužbeno, saznali kako ju je splitsko Općinsko državno odvjetništvo odbacilo. Koji su razlozi za to nismo uspjeli saznati jer odvjetnica Doris Košta koja Avu zastupa u tom slučaju nije htjela ništa komentirati. Tek je kratko dobacila kako još uvijek nije zaprimila odgovor iz Državnog odvjetništva, a ukoliko je to istina da će onda poduzeti neke druge korake.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika piton007
priznaj ava: jesi li dala pi**ke profesoru?