U Zemuniku HSS za glas ispred SDSS-a

Slika korisnika admin
Autor: 
prijevremeni izbori_1
Velimir BRKIĆ
Stigli su i službeni rezultati prijevremenih izbora

Prema podacima Općinskog izbornog povjerenstva Općine Galovac, u nedjelju na održanim prijevremenim izborima, za načelnika Općine izabran je kandidat HDZ-a Marin Gulan s 332 glasa ili 51,47 posto, a kao njegov zamjenik izabran je Rafael Burčul. Nezavisni kandidat Denis Burčul osvojio je 226 glasova ili 35,04 posto, a HSLS-ov kandidat Josip Ćoso 76 glasova ili 11,78 posto. Na izbore je izišlo 645 od ukupno 1.103 birača, što je 58,47 posto, a nevažećih listića bilo je 11 ili 1,70 posto.

Iz Županijskog izbornog povjerenstva su potvrdili kako su izbori u Galovcu, kao i u Zemuniku Donjem, gdje su se istodobno održavali prijevremeni izbori za Općinsko vijeće, protekli mirno i bez kršenja izborne šutnje te kako nije bilo nikakvih prigovora.

U Općini Zemunik Donji na izbore je izišlo 967 od 2.624 birača što iznosi 36,85 posto, a nevažećih je listića bilo je 18 ili   1,87 posto. Lista HDZ-a dobila je 528 glasova, odnosno 55,64 posto, to jest sedam mandata, a u Općinsko vijeće izabrani su Ivica Šarić, Borislav Krnčević, Ivica Dražić, Jure Fabijan, Milivoj Krnčević, Marijan Marušić i Ivica Miljanić. Lista HSP-a osvojila je 272 glasa ili 28,66 posto, odnosno tri mandata, te u Vijeće ulaze Tomislav Šarić, Marin Buljat i Pavao Alvir. Jedan mandat osvojio je Stanko Duilo, odnosno lista HSS-a koja je dobila 75 glasova ili 7,80 posto, dok je lista SDSS-a imala samo jedan glas manje, odnosno 74 glasa ili 7,9 posto.

 

O zamjeni za rafaela Burčula naknadno
Tko će u Općinskom vijeću Općine Galovac zamijeniti Rafaela Burčula koji je izabran na dužnost zamjenika načelnika Općine zasad nije poznato. Burčul ističe kako nije nužno da će na njegovo mjesto doći osoba iz HDZ-a, s obzirom da je ova stranka na lokalne izbore u svibnju prošle godine izišla u koaliciji s HNS-om i HSU. Stoga je, kako navodi, moguće da se na sastanku koalicijskih partnera dogovori i da to bude član jedne od dviju partnerskih stranaka
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika maslina
KO NAS ZAVADI ???????????? OPET SE PITAJU SRBI !!!!!!!!!!!! U:P:M