VELIKA KARNEVALSKA FOTOGALERIJA: Što je gradonačelnik Dukić nosio ispod kilta!?

Slika korisnika valentinam
Maškare su i ludi su dani!
Ovogodišnja karnevalska povorka je okupila nešto više od 500 sudionika koji su svoj defile gradskom jezgrom startali na parkingu kod mosta, sa strane Poluotoka, odakle su se uputili, nakon što je dogradonačelnik tradicionalno ključeve grada predao novoj vlasti, ove godine Gradskoj limenoj glazbi
Zvonko KUCELIN
Gradonačelnik Hrabro srce i škotska družina sa Stanova

Skupina "Morski ježevi s Premude" ovogodišnji su pobjednici Zadarskog karnevala. Drugo mjesto je osvojila ekipa iz Briševa - koncept automobil Škoda GT - điha dok je treće mjesto pripalo Pakoštancima maskiranim u kauboje i indijance naziva "Divlji zapad". Pojedinačna maska se ove godine nije birala već je žiri odlučio dati posebno priznanje jednoj od gospođa koje su pratile karneval, nekadašnjoj balerini Gordani, dobro poznatoj većini stanovnika grada Zadra, a posebice ljudima sklonima kazalištu gdje gospođa redovito odlazi i stalno sjedi u prvom redu.

Pobjednici su, shodno nazivu bili maskirani u morske ježeve, spremni kao i ostali na šalu noseći ispred skupine veliki natpis "Premuda oštar greben, dođeš pošten, odeš je...n. Koncept automobil GT - điha bili su zapravo Briševljani maskirani u konje, poznati kao Angiri, aludirajući na konjske snage motora, u njihovoj verziji i te kako ekološki prihvatljivih.

Kauboji i indijanaci "by Pakoštane" pokazali su da im osim maskiranja ide i ples, naravno onaj kaubojski.

- Tija bi na sri sela ispalit raketu, ali Divlji će ga zapad smotati u cigaretu, diga se s katride i Bik Koji Sidi al njegov glas ništa ne vridi, nema druge nego uzeti strilu i poslati sve u p...u m...u, pjevali su.

Ovogdišnja karnevalska povorka je okupila nešto više od 500 sudionika koji su svoj defile gradskom jezgrom startali na parkingu kod mosta, sa strane Poluotoka, odakle su se uputili, nakon što je dogradonačelnik tradicionalno ključeve grada predao novoj vlasti, ove godine Gradskoj limenoj glazbi, u pravcu crkve Gospe od zdravlja preko Liburnijske obale. 

Zadarski karneval ove je godine brojao desetak skupina. U skladu s aktualnim političkim trenutkom u zemlji iz Dikla su stigle štrige, vesele vještice naoružanih metlama, kotlom i ostalom štrigunskom opremom, spremne, kako su rekle: začarati grad. Iz Puntamike je stiglo eko povrće - OPG Puntamika. Njihov slogan je bio: tek ubrano, miriše ko Bog, jedite bit će toga još, kažu bit će to i puno jeftinije ali lipi moji naučite živiti zdravije, jedite pamedura, karote, balancane i biži vidit ćete da ćete sto godina poživit.

Karnevalska povorka je brojala i one najmlađe, iz Zemunika i Škabrnje su stigli malci Bajkeri, dok se podmladak Nina i Vira maskirao u plave vile došavši u grad pod imenom "Vile mogu sve".

Sa Stanova su stigli Škoti, obukli su kiltove i škotske ratničke boje. U veseloj družini sa Stanova bio je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić,  a Stanarce nismo pitali jesu li se u svojim maskama držali baš svih škotskih običaja, pa i onog da se ispod kilta ne nosi ništa! Zanimljiva je bila i skupina "Manda i spremačice", desetak žena odjevenih u spremačice predvođene babom Mandom koja je, iako u podmaklim godinama veselo skakutala na sredini trga.

- Čuvajte guze u moru su meduze, ovo smo vam rekli da ne bi se opekli, pjevale su maškare iz Kožina, jedna od najbrojnijih skupina, uglavnom žene maskirane u meduze.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika senka wassmer
Ajme sto ste dosadni. Latinski bi se reklo VIDI, MENI, VISI.