Zbog puknuća cijevi opet odgoda otvorenja Poliklinike!?

Slika korisnika valentinam
UKLETA ZGRADA
U tijeku je ispitivanje nastale štete, te otklanjanje kvara za koje držimo da su posljedica ranije izvođenih radova. U ovom trenutku možemo potvrditi kako je do štete došlo u ranojutarnjim satima današnjeg dana, rekao je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc
Marin GOSPIĆ
Zadarska Poliklinika nikako da se otvori

Teško je oteti se dojmu da je zgrada Poliklinike Opće bolnice u Zadru ukleta. Nova Poliklinika, koja se "otvara" posljednjih deset godina, a gradi trideset, trebala je biti konačno dovršena i useljena, ali jučer je došlo do novog problema - pukla je cijev za grijanje i prouzročila poplavu! Potvrdili su nam to i iz OB Zadar gdje još zbrajaju novonastalu štetu.

- Nastavno na vaše pitanje vezano za puknuće cijevi na objektu Poliklinike Opće bolnice Zadar u tijeku je ispitivanje nastale štete, te otklanjanje kvara za koje držimo da su posljedica ranije izvođenih radova. U ovom trenutku možemo potvrditi kako je do štete došlo u ranojutarnjim satima današnjeg dana. Preliminarno je utvrđeno curenje vode iz sustava klimatizacije. Više informacija ćemo znati nakon provedenog ispitivanja, te će javnost biti pravodobno obaviještena, rekao je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc.

Tako jučer još uvijek nismo mogli dobiti odgovor na pitanje kolika je šteta te na koliko je puknuće cijevi odgodilo otvaranje Poliklinike.

Posljednju odgodu otvorenja Poliklinike, planiranog za siječanj ove godine, uzrokovala je žalba pulske tvrtke Montone@Co. d.o.o. na odluku o izboru tvrtke koja je trebala namještajem opremiti Polikliniku u prvoj fazi preseljenja. Prije toga otvorenje je odgodila katastrofalna rujanska poplava.

Poliklinika se počela graditi krajem 80-ih godina prošlog stoljeća iz samodoprinosa građana grada Zadra. Nakon dugog zastoja radovi na Poliklinici nastavljeni su u studenom 2008. godine za vrijeme mandata ministra Darka Milinovića, a tada je najavljeno kako se predviđa da će za dvije godine Zadar dobiti najsuvremenije opremljenu polikliniku. Od tada izmijenjali su se ministri, ali poliklinika nije dovršena. Situacija se s mrtve točke pokrenula 2015. godine aktivacijom bankovnih garancija izvođačima radova – tvrtkama Cetina d.d. Sinj i Alkom d.o.o. Split zbog kašnjenja radova i brojnih nepravilnosti koje je otklonila tvrtka Inero, također zadužena i za sanaciju štete od rujanske poplave. Sada, kada se čini da je priča konačno gotova - novi problem - puknuće cijevi kao posljedica ranije izvođenih radova u zgradi koja je prošla tehnički pregled.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika senka wassmer
A tko je zatvorio ventil kad je temperatura pala na nisticu?! Sve cijevi koje dovode vodu izvan zgrade moraju biti ispraznjene kad se ventil okrene na ZATVORENO. Vi tamo "drzite", a voda i zakoni fizike rade svoje.