U 70. godini života preminuo Davor Strenja

Slika korisnika valentinam
In memoriam
Vokal Zadrana bit će zapamćen kao jedan od promotora evergreena čiji su nastupi mnoge vraćali u dane kada je glazba pozivala na ples
Davor i njegovi Zadrani

U četvrtak poslijepodne, u 70. godini života, u Zadru je preminuo Davor Strenja,  glazbenik i jedan od osnivača grupe Zadrani, koja se na lokalnoj glazbenoj sceni pojavila davne 1965. godine. U samim počecima bend je svirao rock hitove na akustičnim gitarama po zadarskim plesnjacima, a nakon kratkog vremena postali su popularni i kao takvi neizostavni na bilo kojoj značajnijoj manifestaciji. Godine 1971. snimili su svoj prvi singl pod nazivom "U šumici" temeljen na tradicionalnom dalmatinskom napjevu, no ostali su vjerni evergreenu što je prepoznala i Turistička zajednica grada Zadra, koja ih je angažirala za svirku na Narodnom trgu tijekom sezone, kako bi obogatili turističku ponudu. Strenja je bio i inicijator humanitarnog koncerta za pomoć Ligi protiv raka održanog u Arsenalu u prosincu 2011. godine kada je ujedno obilježio i 45. obljetnicu svoje glazbene karijere. 

Vokal Zadrana bit će zapamćen kao jedan od promotora evergreena čiji su nastupi mnoge vraćali u dane kada je glazba pozivala na ples. Bend je osnovao s Mirkom Morićem i Lucijanom Lergom, 1970. godine pridružio im se klavijaturist Hrvoje Šegota, a potom i Nikša Vrandečić na basu te Denis Ivković kao gitarist ovog dugovječnog evergreen sastava u čijem repertoaru su se s godinama nakupili najveći hitovi iz vremena od pedesetih do sedamdesetih godina 20. stoljeća.

- Dragi Davore, da tebe nije bilo, glazbena scena našega grada ne bi imala kvalitetu koju ima. Sada kada si nas napustio, svi smo na gubitku.Hvala ti i počivao u miru, napisao je na svojoj  facebook stranici Miroslav Milić iz zadarske grupe Orion.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.2 (9 glasova)

Komentari

Slika korisnika senka wassmer
Moja iskrena sucut svima. Prerani odlazak...