Osnovano se sumnja u podmetanje požara u Sukošanu i Debeljaku

Slika korisnika anamarijabilan
Učestali požari u srcu turističke sezone
Policija je obaviještena, ispituju se uzroci požara jer tu sigurno nije sve čisto kad na udaljenosti od jednog kilometara u vrlo kratkom vremenskom razdoblju izbije toliki broj požara, kazao je Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar
Velimir Brkić
Brza i pravovremena intervencija zaustavila požar

U srijedu predvečer u Sukošanu i Debeljaku su za nepunih sat vremena na udaljenosti od oko jedan kilometar buknula čak četiri požara, po dva u oba naselja. Osim 27 vatrogasaca DVD-a Sukošan, DVD-a Sveti Mihovil Galovac i JVP Zadar s ukupno 12 vozila, u gašenju požara sudjelovala su i dva kanadera.

Gasi se posljednja plamteća travka

- Požari su do mraka ugašeni ili lokalizirani, kuće nisu ugrožene. Još zbrajamo opožarene hektare, sređujemo vozila, a vatrogasci su i dalje u punoj pripravnosti snage kako bi što prije ugasili i posljednju plamteću travku. Tu sigurno nije sve čisto kada na udaljenosti od jednog kilometara u vrlo kratkom vremenskom razdoblju izbije toliki broj požara, kazao je Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar.

Šoša je koordinirao gašenjem požara u Sukošanu jer je Boris Jović, vatrogasni zapovjednik Zadarske županije, s lica mjesta koordinirao u požaru u uvali Žorljevica na otoku Molatu kojeg su osim vatrogasaca također gasila dva kanadera.

- Policija je obaviještena o požarima u Sukošanu i Debeljaku te se istražuju uzroci požara. Osnovano sumnjamo da su podmetnuti, kazao je Šoša.

Dva požara u Debeljaku lokalizirali su vatrogasci DVD-a Sukošan, međutim kad je izbio požar kod željezničke pruge u Sukošanu iznad nogometnog igrališta Zlatne luke i veliki požar na mjesnom groblju u pomoć su pristigli vatrogasci DVD-a Sveti Mihovil i JVP Zadar te vatrogasne zračne snage Oružanih snaga RH stacionirane u Zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.

- Požari su stavljeni pod kontrolu, a kuće i poslovni objekti nisu ugroženi, istaknuo je Šoša. Sa Šošom i Milanom Ročkom, predsjednikom DVD-a Sukošan, cijelo vrijeme bio je i Ante Martinac, općinski načelnik.

Mještani u pripravnosti

- Zahvaljujući zajedničkom trudu profesionalnih vatrogasaca i pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društva Sukošan i Galovac te djelovanju kanadera požar je lokaliziran i pod kontrolom, rekao je Martinac zahvalivši hrabrim vatrogascima i nadasve odvažnim pilotima kanadera.

Kao što je već tradicionalno u Sukošanu na zvon zvona sa zvonika sv. Kasijana, na požarište dođe na stotinu mještana koji su spremni gasiti požar. Ovog puta su bili u pripravnosti ako što po zlu pođe.

- Ako se utvrdi da su požari podmeti to je zaista strašno, pogotovo u srcu sezone. Apeliram na mještane i sve ostale koji borave u Sukošanu da sve sumnjive aktivnosti prijavljuju policiji na broj 192 ili na žurni telefon na broj 112, pozvao je Ante Martinac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
użas.. :(

Monika