Zbog krađa na Benkovačkom sajmu uhićen trojac iz BiH

Slika korisnika martinazd
Kroz godine »operiranja« na sajmu oštetili posjetitelje za čak 68.000 kuna
Uhićeni su muškarci u dobi od 49, 48 i 32 godine, kojom prilikom je kod 49-godišnjaka pronađen prethodno ukraden novčanik s dokumentima i nekoliko tisuća kuna.
VELIMIR BRKIĆ
Na Benkovačkom sajmu svakog mjeseca se okupi najmanje deset tisuća ljudi

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe zbog više kaznenih djela krađe, teške krađe i računalne prijevare.
U petak, 10. siječnja oko 9.45 sati u Benkovačkom selu policijski službenici su obilaskom područja održavanja sajma u cilju sprječavanja obavljanja imovinskih kaznenih djela, zatekli trojicu državljanina Bosne i Hercegovine u dobi od 49, 48 i 32 godine, kojom prilikom su kod 49-godišnjaka pronašli prethodno ukraden novčanik s dokumentima i nekoliko tisuća kuna. Sva trojica su uhićeni i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
Sumnja se da su prema prethodnom dogovoru, njih trojica osobnim automobilom u petak u ranim jutarnjim satima došli u Benkovačko selo u namjeri da obavljaju kaznena djela te su neposredno prije nego su ih zatekli policijski službenici, iz džepa jakne 66-godišnjaku otuđili spomenuti novčanik s novcem.
Naime, muškarac u dobi od 49 godina se sumnjiči da je u razdoblju od travnja 2017. godine do 10. prosinca 2019. godine, na dan održavanja sajma u mjestu Benkovačko selo, koristeći gužvu počinio još 26 krađa i jednu tešku krađu na način da je oštećenima uporabom oštrog predmeta parao torbice ili zavlačenjem ruku u džepove oštećenima krao novčanike s dokumentima i novcem, dok je 4. travnja 2019. godine iz osobnog vozila otuđio novčanik s dokumentima i novcem te paket u kojem se nalazilo 24 pilića, sve u vlasništvu 55-godišnjaka.
Između ostalog, 49-godišnjaka se sumnjiči da je u ožujku 2019. godine, nakon što je ukrao novčanik u vlasništvu 78-godišnjaka, u kojem su se nalazili dokumenti, novac i bankovne kartice, u više navrata na bankomatima na šibenskom području podizao više tisuća kuna, kao i da je u studenom 2019. godine, na isti način s ukradenom bankovnom karticom drugog 78-godišnjaka, na raznim bankomatima podizao više tisuća kuna te na taj način počinio dva kaznena djela računalna prijevara.
Sveukupna materijalna šteta oštećenima, pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 68 tisuća kuna.
U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je s 49-godišnjakom u dva navrata sudjelovao i 48-godišnjak, te je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 49-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog više kaznenih djela krađa, teške krađe i računalne prijevare (sveukupno 31 kazneno djelo), protiv 48-godišnjaka zbog tri kaznena djela krađe i protiv 32-godišnjaka zbog krađe.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Davajte molim vise slika

Monika