Stigle dvije ponude, odluka o ravnatelju ŽUC-a u ponedjeljak

Slika korisnika mkvanja
Sjednica Upravnog vijeća
Želimo poštivati uobičajenu proceduru, a ona je sljedeća: danas smo otvorili dvije pristigle molbe, a kako obje udovoljavaju uvjetima naječaja u ponedjeljak ćemo obaviti intervju sa oba kandidata te nakon toga donijeti odluku, kaže predsjednik Upravnog vijeća
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Jedan od kandidata je i aktualni v. d. ravnatelja Branko Kutija

Na sjednici Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste danas ipak nije donijeta odluka o imenovanju novog ravnatelja. Naime, kako nam je kazao predsjednik UV-a Željko Dilber, Vijeće će najprije provesti razgovore s dvojicom kandidata, aktualnim v. d. ravnateljem Brankom Kutijom te još jednim kandidatom:

- Želimo poštivati uobičajenu proceduru, a ona je sljedeća: danas smo otvorili dvije pristigle molbe, a kako obje udovoljavaju uvjetima naječaja u ponedjeljak ćemo obaviti intervju s oba kandidata te nakon toga donijeti odluku. Da je kojim slučajem jedna molba bila neispravna, danas bi možda i donijeli odluku o ravnatelju, međutim, kako imamo dvije koje udovoljavaju uvjetima natječaja, želimo obaviti i intervjue s kandidatima - kaže Dilber.

To praktički znači da Kutija ispunjava uvjete najnovijeg natječaja s obzirom da onima na prethodnom nije mogao udovoljiti. Naime, kako smo već pisali, Županijska uprava za ceste pokrenula je izmjene statuta, a što su mnogi povezali sa činjenicom da aktualni v. d. ravnatelj nema potrebnu diplomu. Kao inženjeru tekstilno-kemijske tehnologije već mu je u startu onemogućeno javljanje na natječaj koji traži VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera. Izmjenama statuta ta je prepreka pak riješena.

Da je ovaj pravni akt izmijenjen nedavno nam je potvrdio upravo predsjednik UV-a, Željko Dilber, napominjući kako nije riječ ni o kakvim prilagodbama aktualnom v. d. ravnatelju, već o prilagodbama istim aktima drugih županijskih ustanova:

- Donijeli smo odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja, kao i o uvjetima natječaja. Istina je da smo statut na pretprošloj sjednici izmijenili, ali ne zbog gospodina Branka Kutije, već isključivo zbog prilagodbe statutima ostalih županijskih uprava za ceste u Hrvatskoj - pojasnio je Dilber.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Kakva odluka? Ona je donijeta onog dana kad je Kutiji istekao saborski mandat. Ako ne vjerujete pitajte Milu Fabijana.
Slika korisnika Erik
Zašto je Mile Fabijan relevantan činbenik da bi vjerovali tvojoj tvrdnji? Nismo čuli! Za A. Plenkovića ili M. Kovača!? Odluku o izboru odgoditi toliko dugo, ali opet ne predugo, dok se kandidati ne izjasne o pitanju svih pitanja A. Plenković ili M. Kovač!
Slika korisnika mete
Ovo je na lokalnoj razini. Tu je glavni Kalmeta i on odlučuje o svemu pa i o tome tko će imati kakvo mišljenje. Oni mu služe, slušaju ga i boje ga se. To je nešto što je Kum na Siciliji. Ostali su posloženi naniže u obliku piramide. Dakle, postoji hijerarhija odozgo prema dolje. Kutija, u toj hijerarhiji bi mogao biti u trećem redu. Tu nikakvog utjecaja nemaju ni Plenković ni eventualno Kovač. Što god se desilo neće utjecati na ove odnose. Mile Fabijan je njegov kućni prijatelj, dugogodišnji politički mentor, a to znam, i on mu je pripremio teren u ŽUC-u. I to ti je to! P.S. poštovani Erik, postavljaš nemoguće pitanje, zašto se ne izjašnjava za AP ili MK. U ponedjeljak se odlučuje o njemu(već je odlučeno) a nije toliko naivan dovesti gotovu stvar u pitanje. Mislim, kad bi bio podvrgnut najmaštovitijim spravama za mučenje iz srednjeg vijeka, ni tada ne bi progovorio.
Slika korisnika Erik
Po vašem ispada da je ova županija neki izdvojeni pogon, a pozicije su nasljedne. Priča bi u slikovnici išla ovako: "Barba Mile je stari, sjedi i izmoreni starac koji zbog zuba vremena političku zlatnu koku ostavlja svom pulenu, odano školovanom i vjernom učeniku Branku. Od ponedjeljka ti Branko moraš pronaći svog pulena kojemu ćeš jednog dana, kao što sam ja sada tebi prenio u nasljedstvo ovu našu ustanovu. I tako Branko krenu tražiti županijskim prometnicama svog pulena." Lijepo i poučno od njih da generacijama njeguju drevnu tradiciju prijenosa nasljedstva prije okončanja životnog hoda prethodnika. U svakom slučaju bolji sistem nego kod izbora pape, pa da se moraju danima zatvarati u konklave kako bi izabrali nasljednika. Ipak je za mene pitanje svih pitanja: A. Plenković ili M. Kovač?
Slika korisnika mete
@Erik. Pričekajmo ponedjeljak. "PRIČA IZ SLIKOVNICE" mogla bi biti na dobrom tragu. Nazire se i treći pulen. Ako ne prođe Kutija "pokriću se ušima" bar za misec dana. Ako prođe otkriću tko je taj treći. A što se tiče pitanja svih pitanja, po meni nebitno. Partija je partija, SKH, SDP, HDZ... a tko je vodi čisto tehničko pitanje.
Slika korisnika Erik
Možda ste ipak u pravu. Kutija na čekanju? Očekivalo se da će Upravno vijeće Županijske uprave za ceste izabrati Branka Kutiju za novog ravnatelja. Umjesto toga, predsjednik UV-a Željko Dilber ustvrdio je da su stigle dvije prijave i da će UV s obojicom kandidata obaviti razgovor i to u ponedjeljak. Time je Dilber demantirao neslužbene informacije po kojima se izbor zakomplicirao jer se na sjednici UV-a nisu pojavila dva člana iz NHR-a, a jedan od preostala tri člana UV-a navodno nije član HDZ-a, pa nije želio biti jezičac na vagi koji bi presudio u izboru ravnatelja prepuštajući da se o tome dogovore koalicijski partneri.