Božinović: "Iz inozemstva došlo svega nekoliko tisuća građana"

Slika korisnika mkvanja
Autor: 
Hina
Ministar Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u subotu kako je tijekom zadnja četiri dana u Hrvatsku iz inozemstva došlo svega nekoliko tisuća građana dok je prijašnjih godina za Uskrs stizalo njih 170 tisuća. 

"Naši podaci govore da zadnja četiri dana u prosjeku je oko 700 i nešto hrvatskih državljana  koji su ušli u Republiku Hrvatsku, a u isto vrijeme taj je prosjek dnevnih ulazaka bio 42 tisuće. Dakle, u zadnja četiri dana smo mi mogli očekivati 170 tisuća Hrvata koji dolaze za Uskrs doma, a sada ih je svega par tisuća", rekao je Božinović za Dnevnik Nove TV.

U taj broj, istaknuo je, uključeni su i oni koji su u sklopu organizirane repatrijacije koju je provodilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ušli u Hrvatsku.

"Kod svakog ulaska je i granična policija zajedno sa sanitarnom inspekcijom, uz dirigentsku palicu epidemiologa provela sve mjere koje je nužno provesti u takvom slučaju i svi ti ljudi su dobili rješenja ili o samoizolaciji ili o karnateni", pojasnio je Božinović.

Građani su, zaključio je, poslušali apele Stožera da zbog epidemije koronavirusa za uskrsne blagdane ne dolaze u Hrvatsku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika branimir
beros,božinović---a di su Hrvati i Hrvatice,,,Hrvati i Hrvatice čestit Uskrs želim i svim građanima Države Hrvatske,,,i da nam ova vlada izdajnika završi u zatvoru i plate za sva nedjela šta su učinili Hrvatskoj obitelji..Hrvat ce opet doci ,pa da vidimo kakav zločinac je taj-(časni i ponosni Ustaša)--kako vi kažete..----vi ništa drugo niste nego insekti zlobni,vi ,vi šta ugrožavate Hrvatsku..............----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ZA DOM SPREMNI--