Zoran Morović: Štete se još zbrajaju

Slika korisnika admin
Aparatura kao i svi kablovi u krugu od 200 metara su pregorjeli

Mještani Sali još uvijek ne znaju kolika je ukupna šteta na njihovim telefonskim i električnim uređajima do koje je došlo nakon udara groma u odašiljač Hrvatskog telekoma.

- Grom je u noći s utorka na srijedu udario u odašiljač koji je smješten u kućici na brdu iznad mjesta Sali. Električni i elektronički uređaji su izgorjeli, a eksplozija do koje je došlo je vrata kućice izbacila deset metara dalje. Okolni telefonski vodovi su popadali i izgorjeli, a u najbližoj kući, gdje je vod bio usidren, odlomljen je kantun kuće. U kućama su poiskakale utičnice za telefon i izgorjeli telefonski uređaji. Istodobno je u kvartu nestalo struje, i tek kada svi mještani dobiju struju će biti moguće utvrditi kolika je šteta nastala na drugim uređajima koju su priključeni na opskrbu strujom. Ono što znam u ovom trenutku jest da su pregorjela računala u PP „Telašćica", rekao je načelnik Općine Sali Zoran Morović dodajući kako je cijelog dana primao pritužbe mještana Sali koji žele da im šteta bude nadoknađena.

Djelatnici Hrvatskog telekoma bi, po Morovićevim informacijama, danas u Salima trebali izvršiti uviđaj.

- Ako se utvrdi da uzemljenje nije bilo dobro napravljeno, a očito je da nije jer se grom nije uzemljio nego se raširio mrežom, bilo bi pošteno da Hrvatski telekom nadoknadi štetu, ocijenio je Morović.

- U kućici u kojoj je odašiljač sva je aparatura pregorjela kao i svi kablovi u krugu od 200 metara. Štete su velike u kućama, nekom je pregorjela televizija, klima uređaj ili nešto drugo. U mojoj kući je napukla nosiva greda na kojoj je bio kabel koji je gorio. Ne želim ništa prejudicirati, ali me zanima imaju li oni uporabnu dozvolu za odašiljač i kada ćemo ponovno dobiti telefonsku liniju i internet. Šteta se dogodila, potrebno je da komisija izađe na teren da se šteta utvrdi, da onaj tko je odgovoran za štetu odgovara, i da se ljude obešteti, kazao je Ratko Pelicarić, inače ravnatelj Osnovne škole „Petar Lorini" u Salima.

 HRVATSKI TELEKOM: GOTOVO SIGURNO NEMA VEZE S HT-om

Prema sada dostupnim informacija gotovo sigurno je riječ o pražnjenju preko niskonaponske električne mreže koja nema veze s HT-om. Danas na teren izlazi specijalizirana tvrtka koja će utvrditi sve detalje te ćemo sa sigurnošću moći dati konačan odgovor, poručili su iz Odjela za odnose s javnošću tvrtke T-Hrvatski telekom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika zaglav
sve ovo podijeljeno s 2