SUKOŠANSKO GROBLJE Rade se grobne staze s betonskim kockama i rasvjetom te 20 novih grobnica

Slika korisnika mkvanja
U tijeku radovi vrijedni oko 800.000 kuna
U iznosu od 400.000 kuna započeli su radovi na uređenju prvih 1.200 metara staze s betonskim kockama i rasvjetom. Također u iznosu od oko 400.000 kuna gradi se 20 novih grobnica, kazala je Katarina Bebek, direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o.
Velimir BRKIĆ
Rade se grobnice

O svim pogrebničkim uslugama za dostojanstvenu sahranu na grobljima u Sukošanu i Gorici u potpunosti brine Komunalno društvo Zlatna luka Sukošan d.o.o.
- Na groblju u Sukošanu u tijeku su radovi u vrijednosti od oko 800.000 kuna. U iznosu od 400.000 kuna započeli su radovi na uređenju prvih 1.200 metara staza s betonskim kockama. Također u istom iznosu od oko 400.000 kuna gradi se 20 grobnica, kazala je Katarina Bebek, direktorica komunalnog poduzeća Zlatna luka.

Osim križa i staze će svijetliti

Komunalci odstranjuju oštećene i osušene stare čemprese i one koji su korijenima podignuli tlo staza, kako ne bi urušavali, odnosno podizali kamene kocke.
- Osim osvijetljenog centralnog križa izgradnjom staza i one će se osvijetliti, najavila je Bebek, naglasivši kako su betonske kocke za stazu već kupljene i uskladištene.
- Na prostoru između grobova i zapadne ograde, u tijeku je izgradnja 20 grobnica. Cijena grobnica s tri ukopna mjesta je 18.750 kuna, a sa šest ukopnih mjesta 25.000 kuna, istaknula je Bebek dodajući kako će se u budućnosti groblje morati još širiti.

Potrebno proširenje groblja

- Usprkos izgradnji novih grobnica zbog prebukiranosti i velike zainteresiranosti Sukošanaca i Debeljačana potrebno je proširenje groblja u Sukošanu na čemu Općina intenzivno radi, kazala je Bebek istaknuvši kako je interes građana za izgled i održavanje groblja u Sukošanu i Gorici iznimno velik.
- Uređenost groblja potiče Sukošance, Debeljačane Goričane, Glavičane, Rašatnce i druge da grobove čiste i ukrašavaju cvijećem, sudjelujući na taj način u dodatnom uređenju, mišljenja je Bebek.
Komunalci tijekom cijele godine izvode radove unutar i izvan groblja u Sukošanu, zajedničkom groblju Sukošana i Debeljaka, kao i na groblju u Gorici, zajedničkom groblju Gorice, Glavice, Raštana Gornjih, Raštana Donjih, Tičeva i Veterinca.
- Radovi se izvode s ciljem podizanja standarda uređenosti groblja, a uz redovno održavanje, o čemu brinu komunalci djelatnici, istaknula je Bebek.

Pogrebna usluga

Komunalno poduzeće u ovoj teškoj korona situaciji maksimalno se dalo na raspolaganje općinskim žiteljima.
- Pogrebna usluga obuhvaća uslugu od trenutka preuzimanja pokojnika, pa sve do njegove sahrane u grobno mjesto, a uključuje preuzimanje, prijevoz, izradu osmrtnica, obavijesti o smrti u Zadarskom listu, vijence, glazbu, opremanje, ispraćaj i sahranu pokojnika. Ovlašteni smo i za gradnju grobnica i ekshumaciju, kazala je Bebek.
U jednom dijelu mrtvačnice na groblju u Sukošanu je i veliki izložbeno-prodajni salon pogrebne opreme.
Na jednom mjestu može se dogovoriti sve za pokop kao i za ekshumaciju.
- Sve usluge ponuđene po prihvatljivim tržišnim cijenama, a s ciljem da se građanima olakša snalaženje u jednoj od najtežih životnih situacija, zaključila je Bebek.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Jeftinje je staviti kolombarium

Monika