Vrijeme je da Tomislav Ivčić postane četvrti počasni građanin Zadra

Slika korisnika asaric
Višeslav Dokoza presretan što je Grad uvažio njegov prijedlog
Autor: 
Poslao sam taj prijedlog sada, osjećao sam da je za to došlo vrijeme. Napisao sam ga rukom, što je možda neobično za ovo vrijeme, ali sam želio da se upamti i da se utka u povijest, kaže Dokoza
Vedran SITNICA
Višeslav Dokoza je poslo prijedlog Gradu

»Kad sam početkom studenog čuo odluku da se Tomislavu Ivčiću postumno dodijeli prizanenje počasnog građanina, zaplakao sam od sreće«, emocionalno je rekao Višeslav Dokoza koji je i predložio da se zadarskom glazbeniku dodijeli ovo veliko priznanje.
- Tomislav Ivčić je najveći zadarski sin i krajnje je vrijeme da mu se naš grad oduži za sve čime nas je zadužio, nastavio je Dokoza koji kaže kako Ivčića voli cijeli svoj život, a tužnu vijest o njegovoj pogibiji čuo je u skoliništu za vrijeme rata. Tada je dao zavijet da će se, jednom kad bude mogao, odužiti tom glazbeniku čije su pjesme obilježile i sretne, ali i tužne trenutke svih Zadrana, kao i onih koji tu ne žive, prepričava Višeslav. Od tada je Višeslav prikupio svu njegovu diskografiju, a njemu je posvetio i jedan svoj članak 1997. u listu studenata Pravnog fakulteta HAZ@rd.

Pisao rukom

- Tada sam se našao s najstarijom kćeri pokojnog Ivčića, Izabelom, te je zamolio, ako njoj ne smeta, da u listu objavimo tekst njemu u čast. Nakon nekoliko dana javila mi se i rekla kako su ona i njena obitelj pristali na to te je izašao In memorimam Tomislavu Ivčiću, a dobio sam i cijelu originalnu privatnu kolekciju. Javili su mi se i nakon ove vijesti te su rekli kako im ovo priznanje znači jako puno i da su ponosni na njega, a meni je jako drago da sam, barem dijelom, za to zaslužan, kazao je Dokoza presretan što je njegov, rukom napisan prijedlog uvažen.
- Poslao sam taj prijedlog sada, osjećao sam da je za to došlo vrijeme. Napisao sam ga rukom, što je možda neobično za ovo vrijeme, ali sam želio da se upamti i da se utka u povijest, a da Ivčić ostane upamćen uz Franju Tuđmana, Antu Gotovinu i Luku Modrića kao počasni građanin, kazao je Dokoza koji je potpisao svaku od šest stranica prijedloga dodavši kako će danas biti na dodjeli Javnih priznanja, a kako su mu javili, njegov će prijedlog dobiti Ivčićeva obitelj. Dokoza obrazlaže kako je Tomislav Ivčić najveći zadarski humanist i umjetnik, a ovo je priznanje zaslužio svojim umjetničkim radom.

Dani sjećanja na Tomislava Ivčića

- Svaki događaj je popraćen njegovim pjesmama, a pjesmom »Stop the War in Croatia« u svijet je poslao snažnu poruku, završio je na svim top ljestvicama, a svijet je mogao čuti za naša stradanja, rekao je Dokoza te dodao kako ovim putem poziva sve Zadrane da sutrašnji dan proslave upravo Ivčićevim najpoznatijim pjesmama. No, kaže ne misli stati samo na ovom priznanju.
- Želja mi je da se u budućnosti održavaju Dani sjećanja na Tomislava Ivčića i nastojat ću raditi u tom pravcu, rekao je Dokoza dodavši da je »Ivčić Zadar, a Zadar smo svi mi«.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika Čovik zadarski
Ma tko ovoj budali i klaunu daje medijski prostor? On i njegove gluposti nas zanimaju otprilike kao i Maja Šuput i Marko grubnić