Kako ubaciti mlade ljude u dužničko ropstvo?

Slika korisnika asaric
TV SVEKRVA
Može i ovako. "Baš im je ova ponuda bila vrla, jer sada sam u kreditu do grla." Pa onda - "više ne molim tatu za kola, već samo za ostatke ručka s njegovog stola/jer sada nemam za kupiti jesti, od kako sam na dug u novi auto nakanio sjesti"
Pixabay
Ilustracija

KAKO DOSPJETI U STANJE SIROMAŠTVA I BIJEDE RADI JEDNOG LJETOVANJA?

Ovo je super reklama. Neki mladi čovjek blesastog izraza vrlo je sretan. On vozi novi automobil (mi ustvari ne znamo je li novi ili polovni, ali to je sada manje bitno) i pri tome pjeva sljedeće stihove - »do jučer sam molio tatu za kola, a danas imam svoja i vozim se do bola.« Znači, kupio je automobil. Baš lijepo! Mislimo da je uštedio od plaće, što uopće nije teško ako si podstanar, ako imaš dvoje djece i ako ti supruga ne radi, ali se ipak ispostavi da je dobio neki zajam ili kredit ili kako se to već zove. Kako su to dobri ljudi! Oni znaju da ti moraš posuđivati kola od tate pa će ti velikodušno dati kredit da se »vozaš do bola«. A kako se to »vozaš do bola«? U čemu se sastoji taj bol? Ili je to radi rime? A onda može i ovako. »Baš im je ova ponuda bila vrla, jer sada sam u kreditu do grla.« Pa onda - »više ne molim tatu za kola, već samo za ostatke ručka s njegovog stola/jer sada nemam za kupiti jesti, od kako sam na dug u novi auto nakanio sjesti«. Puno je mogućnosti, ali ono što nas veseli je to da se narod već naviknuo i normalno mu je živjeti na dug što je bila lijepa praksa još u onom nenarodnom režimu, a tradicija je jaka u ovim krajevima, tako da mladi ljudi moraju biti upoznati sa svim načinima zaduživanja, kamatama, ovrhama i da sada ne nabrajamo dalje i kvarimo vam raspoloženje.

Kao i reklama s uzimanjem kredita radi novog automobila, tako je i ova reklama dosta ohrabrujuća, jer sutra ne postoji, svijetla je budućnost pred nama, a pogotovo kada broj penzionera (i onih pravih i onih lažnih) za dvostruko nadmaši broj onih koji rade i pune proračun. U ovoj priči imamo nekoga koji bi htio ići na godišnji odmor, a očigledno nema vikendicu negdje između Kožina i Paga gdje valjda nekretnine posjeduje pola Zagreba i Slavonije. Autori reklame pod zgodnim sloganom »vaša karta za more« nagovaraju neodlučne da prodaju ono malo zlata što je ostalo od pokojne bake, ali ne za platiti račune, ne daj Bože za liječenje, nego za ljetovanje na moru. Dobar je to savjet i dugoročno isplativ, pogotovo kada se vratiš s ljetovanja, a gazda ti smanji plaću, cijene opet odu gore i da sada ne spominjemo i druge stvari da mi opet ne kažu da sam defetist, da ne širim optimizam i slične ljepote koje mi se prepisuju. Dakle, zavucite ruku duboko u slamaricu, izvadite svo zlato koje imate, jer treba ići na ljetovanje, a dotle će cijene na moru otići u nebo pa vi jedite smrdljivi pizza cut koji se mahom sastoji od debele kore i nešto malo soka od rajčice.

KAKO SE BOLJE UPOZNATI S ČARIMA MENSTRUACIJE?

Ah, reklame za uloške... Neiscrpno vrelo inspiracije. Reklame za uloške dolaze ciklično. Taman se zapitaš kako dugo nisi vidio nijednu, a onda ih se pojavi nekoliko i ti se pitaš kako si uopće živio bez njih. Uvijek su tu neke zgodne cure koje veselim glasovima brbljaju o tim stvarima i uvijek je rješenje neki najnoviji proizvod. Pri tome one navlače uske trenerke, voze bicikle, jašu konje i samo čekam kada će iskoristiti i onog mehaničkog bika na kojem se u opskurnim teksaškim barovima zabavljaju mladi kauboji i njihove rumene djevojke.

U ovoj reklami je stvar sljedeća. Ona je u nedoumici što se događa i kaže sljedeće - »mogao bi biti iscjedak... ili to menstruacija stiže?« Baš dražesno. Ima tu i još toga, ali mi je malo gadljivo analizirati, a zbilja je zgodno kada za vrijeme ručka slušaš o vaginalnim iscjedcima i sličnim dražestima. I za kraj, ona stara zagonetka koju prepričam bar jednom godišnje. Što je ovo – »krv pije, vampir nije, krila ima, a ne leti«? Odgovor je jednostavan. Higijenski uložak s krilcima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika Miss Augusta Amela
Dobre vijesti, život mi je sada bolji otkad sam upoznao zajmodavca koji mi je dao pravi zajam od oko 65,000 eura. Prošao sam kroz mnoge lažne zajmodavce prije nego što sam upoznao ovu dobru Božju ženu, pa sam odlučio dati ovo opipljivo svjedočanstvo. Ako trebate zajam možete je kontaktirati putem e-maila: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) WhatSapp: +19382341458