Ovo napravite prije nego odete na odmor bez dijeteta

Slika korisnika katarina.ergovic
5 STVARI
Autor: 
REUTERS/NOVI LIST
Ilustracija

Iako su obiteljski odmori nešto posebno i mnoge obitelji pokušavaju uzeti jedno ili dva svake godine, mnogi se sve više odlučuju na putovanja bez djece. Ovo su savjeti kako se s njima nositi s lakoćom, pogotovo kada su vaša djeca mala.

Otvoreno razgovarajte sa svojom djecom o svojim planovima

Ako vi i vaš partner planirate godišnji odmor, važno je biti iskren prema djeci. Dajte im do znanja da se veselite druženju sa svojim partnerom. Dobro je da djeca vide da njihovi roditelji cijene njihov odnos i da ga njeguju.

Ako je vjerojatno da će djeca biti uzbuđena zbog druženja sa svojim djedom i bakom, možda biste trebali to reći svojoj djeci nekoliko dana unaprijed.

Ali ako je vjerojatno da će vaša djeca biti nesretna što idete negdje bez njih ili će biti tjeskobni zbog toga što će biti daleko od vas, u redu je pričekati veliki dan da im kažete. Nema smisla govoriti im ranije jer bi mogli provesti više vremena uzrujani ili zabrinuti, piše Parents.

Imajte na umu: čak i ako djeca izgledaju malo uznemireno, zapravo im je sjajno vidjeti svoje roditelje kako žele biti sami. Modeliranje važnosti povezivanja može pomoći djeci da shvate da trebaju uložiti vrijeme i energiju u razvoj vlastitih odnosa.

Pronađite pravu osobu za čuvanje dok ste odsutni

Nakon što se odlučite za datum koji vam odgovara, sljedeći korak je pronaći nekoga od povjerenja koji je dostupan da gleda vašu djecu. Vaši roditelji mogu biti prvi na tom popisu. Nazovite ih i pitajte ih jesu li dorasli zadatku.

 Zašto mnogi roditelji svake godine idu na putovanje bez djece

Ako odlazite tijekom školske godine i imate stariju djecu, možda će vam biti lakše da baka i djed ostanu u vašem domu kako ne biste ometali rutinu svoje djece. Bilo da to znači da mogu lakše slijediti svoje uobičajene rutine prije spavanja ili im to omogućuje da se igraju s vlastitim igračkama, djeca se obično osjećaju bolje kada su u poznatom okruženju.

I budite pažljivi ako imate kućne ljubimce. Provjerite može li vam prijatelj biti čuvar kućnih ljubimaca ili razmislite o tome da ga ukrcate, pogotovo ako je vaš ljubimac izbirljiv.

Također, obratite se svojim prijateljima i susjedima i recite im da će vaša djeca biti kod kuće s bakom i djedom, a vi ćete biti odsutni.

Postavite očekivanja za sve

Budite jasni o svojim očekivanjima sa svojom djecom, kao i sa svojim roditeljima, svekrvama ili bilo kim kome vjerujete da će paziti na vašu djecu. Najvažnija pravila koja ćete željeti da netko slijedi su sigurnosna pitanja, uključujući hranu koju ne mogu jesti i koje navike imaju. U redu je prepustiti dio diskrecije baki i djedu.

Ne bombardirajte ih s previše pravila. I ne brinite previše ako vaše dijete ostane budno nekoliko minuta dulje nego inače ili pojede dodatni međuobrok. To dugoročno neće naškoditi vašoj djeci. Također je dobra ideja pomoći baki i djedu ostavljajući neke informacije o tipičnoj rutini vaše djece i idejama kako ih zabaviti.

Planirajte medicinsku skrb u slučaju nužde. Ponekad bi moglo biti potrebno dati punomoć. Također, ostavite karticu osiguranja i kreditnu karticu te nešto gotovine za aktivnosti.

Ostanite u kontaktu

Dogovorite se o komunikaciji unaprijed. Na primjer, možete reći da ćete nazvati prije spavanja da se sa svima prijavite. Također možete zamoliti djeda i baku da vam pošalje tekstualnu poruku u određeno vrijeme, na primjer kada su djeca kod kuće, kada su završili s jelom ili kada su u krevetu.

Ovisno o vašoj djeci, mogli biste ih pozvati da vam se jave. Ako mislite da bi nazvali samo ako stvarno imaju problem, ovo bi mogla biti dobra ideja.

Također, nema ništa loše u postavljanju ograničenja sa svojom djecom u vezi pozivanja nehitnih slučajeva ako smatrate da će to ometati vaše putovanje, a to je da provedete vrijeme zajedno kao par.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Miss Augusta Amela
Dobre vijesti, život mi je sada bolji otkad sam upoznao zajmodavca koji mi je dao pravi zajam od oko 65,000 eura. Prošao sam kroz mnoge lažne zajmodavce prije nego što sam upoznao ovu dobru Božju ženu, pa sam odlučio dati ovo opipljivo svjedočanstvo. Ako trebate zajam možete je kontaktirati putem e-maila: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) WhatSapp: +19382341458
Slika korisnika Miss Augusta Amela
Dobre vijesti, život mi je sada bolji otkad sam upoznao zajmodavca koji mi je dao pravi zajam od oko 65,000 eura. Prošao sam kroz mnoge lažne zajmodavce prije nego što sam upoznao ovu dobru Božju ženu, pa sam odlučio dati ovo opipljivo svjedočanstvo. Ako trebate zajam možete je kontaktirati putem e-maila: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) WhatSapp: +19382341458