Vrančić: Odričemo se komunističkog sustava kojeg simbolizira Josip Broz Tito

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Izrazio zahvalnost svima onima koji su omogućili da danas u Zadru i u Hrvatskoj uživamo tekovine antifašizma - dr. Zvonimir Vrančić

Gradonačelnik  Zadra dr. Zvonimir Vrančić  je u srijedu ujutro na Narodnom trgu u pratnji zamjenika Darka Kasapa i  Dražena Grgurovića položio  vijenac u čast Dana antifašističke borbe koji je u Hrvatskoj nacionalni praznik.  Vrančić je tako naslijedio tradiciju svojih stranačkih kolega na tom položaju, a i svoju  lanjsku i preklanjsku. Svi oni  redom, naime, godinama odbijaju položiti vijenac na  gradskom groblju na kojem je  spomenik „Palim borcima za  slobodu grada Zadra", kako  na njemu i piše. Prve gradonačelničke godine Vrančić  je polaganje vijenaca na Narodnom trgu umjesto na groblju objasnio kako „poštuju  sve koji su dali svoj plemeniti  doprinos borbi protiv fašizma, ali se i ograđuju od  počinjenih zločina" te kako  „odluka nije ideološka već  moralna".

Vrančić je u srijedu ujutro  uz pratnju Gradske glazbe i  uz nekolicinu građana koji su  pili kavu svim sugrađanima  čestitao Dan antifašističke  borbe i zahvalio „svima koji  su omogućili da uživamo tekovine antifašizma". Novinarima je objasnio zašto „s njima ne možemo", misleći na  antifašiste koji su nakon polaganja vijenaca na groblju  praznik obilježili u hotelu  „Kolovare".

- Mi se odričemo komunističkog sustava kojeg simbolizira Josip Broz Tito, kazao je Vrančić i dodao:

- Ovom prigodom želim  izraziti svoje poštovanje, zahvalnost prema svima onima  koji su se suprostavili talijanskoj okupaciji,  zločinačkom fašističkom sustavu, jugoslavenskoj velikosrpskoj hegemoniji, komunističkom sustavu, svima onima  koji su omogućili da danas u  Zadru i u Hrvatskoj, uživamo  tekovine antifašizma, sadržane u demokraciji, višestranačju, ljudskim pravima,  pravima svih manjina, dakle,  svim onim vrijednostima modernog sustava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika med
Počeo je od komunista a sada se toga ne sjeća nego baljezga.
Slika korisnika maslina1
Sramota ,gospodine Vrančiču, odričemo se mi tebe i HDZ koji nas je upropastio. Da nije bilo TITA i PARTIZANA i većine hrvatskog naroda nebi bilo danas hrvatske .Ti i takvi su upropastili ovu državu...
Slika korisnika Pravo
Ma šta će on okorjela komunjara,bio je u pokretu za jugoslaviju.Ovakvih je HDZ krcat,sve stare špijunčine.