Borit ćemo se do zadnje kapi krvi

Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Članovi zadarske podružnice Akcije mladih podnijeli su kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zvonimira Vrančića.

- Gradonačelnik je prekršio zakon skraćivanjem roka za prikupljanje peticije sa 15 na 7 dana, kazao je Ante Rubeša.

Danas ujutro trojac iz AM-a postavio je štand na kojem su posljednjih pet dana skupljali potpise i najavili prestanak skupljanja potpisa do okončanja pravne bitke s gradonačelnikom.

- U pet dana skupili smo oko 4.000 potpisa, s tim da smo zadnja dva dana potpise skupljali samo na Branimiru, i to nam daje za pravo vjerovati da smo u 15 dana itekako mogli skupiti 13.500 potpisa koliko nam treba za referendum, istaknuo je Rubeša.

- Želimo poručiti svima koji su potpisali peticiju i koji su to planirali da ćemo se i ubuduće boriti za njihova prava. Nama se prikupljanje potpisa na Trgu onemogućavalo stalnim maltretiranjem, i nas i građana, od strane komunalnih redara, a sve je kulminiralo uhićenjem i privođenjem od strane policije.

Kazao je kako su odlučili poštedjeti građane sličnog maltretiranja i kako su prisiljeni obustaviti borbu za pravo građana na demokratsko izjašnjavanje.

- Borbu nastavljamo pravnim putem i njime ćemo pobiti gradonačelnikovu protuzakonitu odluku. Protiv gradonačelnikovog terora, ugnjetavanja i gaženja temeljnih demokratskih prava naših sugrađana borit ćemo se do posljednje kapi krvi. Mi osobno nemamo ništa protiv gospodina Vrančića, borimo se samo protiv odluke koju je on donio, a koju ne podržava velika većina građana.

Na pitanje tuže li Grad ili gradonačenika, Antonio Baus kratko je odgovorio:

- Gradonačelnika. Mi smo grad.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
Svaka čast momci, mislite na svoju budućnost, ne bojte se i ne dajte se. DOLI BIROKRACIJA!