Promijenile se tri valute i odvjetnica otišla u mirovinu

Slika korisnika admin
jagokozina
Jago Kozina

Jago Kozina (61), vlasnik zadarske prijevozničke tvrtke "Contus" i Veseljko Kurta, bivši direktor autobusne prijevozničke tvrtke "Croatia Zadar Line", opet su nakon četiri godine sjeli na optuženičku klupu zadarskog Županijskog suda.

Tijekom sudskog procesa koji traje već 16 godina, njima se sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti te zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. No, i ova  je rasprava još jednom odgođena, a ovaj put jer je braniteljica Veselka Kurte obavijestila Sudsko vijeće kako je u međuvremenu - otišla u mirovinu.

Predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić novu je raspravu zakazao za sredinu lipnja, dokad će ujedno i Kurti biti dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti.

Inače, "spis Kozina - Kurta" poznat je zadarskoj javnosti još od davne 1996. godine kada je protiv njih podignuta optužnica. Od tada pa do danas optužnica je više puta izmijenjena, bilo je i drugih optuženika koji su oslobođeni, a izmjenjivali su se i predsjedajući suci.

Nakon što je Vrhovni sud djelomično ukinuo presudu donesenu prije devet godina zbog toga što nije sasvim pouzdano utvrđen iznos pronevjerenog novca, jer su se u međuvremenu promijenile i tri novčane valute, "spis" je dodijeljen sucu Županijskog suda Borisu Babiću, a optužbu sada zastupa zadarski, županijski državni odvjetnik Ivan Galović.

Inače, za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do deset godina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika vihor
kakve veze ima sto se promijenilo u medjuvremenu, strpajte vise kriminalca Kurtu gdje mu je mjesto a za krepati je da sve skupa vodi Boris Babic, koji je, ako se ne varam, bio u to vrijeme dobio otkaz u Sudu zbog malverzacija sa humanitarnom pomoci blago li se nama gdje zivimo i tko nam dijeli pravdu