Izjava da je Milanović nevjernik nije mogla u Lišanima proći lišo

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
U lišanskom zaseoku Musići bježe od priče o Sanji Musić Milanović

Nije duvanjski zet nego lišanski. Riječ je o glavom i bradom prvom čovjeku Vlade RH Zoranu Milanoviću za kojeg se po mnogim internetskim portalima spominje da je zet iz susjedne Bosne i Hrecegovine. No, kako doznajemo, premijerova supruga Sanja Musić Milanović rodom je iz Lišana Ostrovičkih, kćer Ive Musića, građevinara sa zagrebačkom adresom rodom iz lišanskog zaseoka Musići.

Najviše se pričalo o lišanskom zetu u vrijeme predizborne kampanje i kada je postao premijer. U šali se komentiralo kako će sada lišanski zet sve poduzeti da konačno i ovaj kraj dobije vodu. Međutim od vode još uvijek ništa pa se danas govori da za premijera ne vrijedi ona stara narodna da si odakle ti i žena. Neće Milanović u Lišane. U trenutku deficita zadarskih kadrova u Zagrebu propala je i ova veza s vrhom Vlade preko supruge.

Možda bivši ministar Božidar Kalmeta ima pravo kada na Danu Općine u mjestu premijerove supruge hrabro ističe da u Zagrebu ovaj kraj nema više svojih ljudi.

Istini za volju danas malo tko u ovom zabačenom selu na kraju Zadarske županije želi govoriti o prvoj dami hrvatske Vlade. Većina rodbine, susjedi, mještani od samog spominjanja njenog imena samo što se ne prekriže. Zatvaraju se u svoje oklope, okreću leđa i bježe od cijele situacije kao vrag od tamjana. Za lišanskog zeta kao iz topa se odgovara "eno ga tebi, a nas pusti na miru". Kada je Sanja bila zadnji put u rodnom mjestu svoga oca, dolazili joj muž pitanje je s tisuće škrtih odgovora. Zadnji put je bila ovdje kao mala curica, došla je prije deset godina, dolazi svako malo i po skrivečki s njom dolazi muž, govori selo. Rejtingu supružnika Milanović u Lišanima ne pogoduje crvena stranačka boja premijera. Možda bi se to uz tešku muku moglo progutati, ali njegova izjava da nije vjernik je neoprostiva. Takvo nešto teško može proći lišo u ovom patrijahalnom mjestu čiji su stanovnici snažno oslonjeni na Katoličku crkvu.

Jedina koja otvoreno govori o Sanji i njenom suprugu jest njena teta Marija Mijić, sestra Ive Musića. Ona nam otkriva da premijerova škrtost na riječima nije nešto što je došlo njegovim dolaskom na vlast.

- Moja nećakinja Sanja je odlična cura - dobra, pametna i pristojna. Znam joj i muža Zorana. Lipi je to čovjek. Pričala sam s njim, koliko se može s njim pričati jer je dosta šutljiv. Ne smeta to meni, jer je dobar. Naravno da sam glasala za njega. Za koga ću drugoga nego za njega kada je moj, kaže Marija Mijić.

 NIMAC: OVO JE OSJETLJIVO MJESTO

- Planirao sam pozvati premijera Milanovića na Dan Općine, ali na kraju nisam. Ovo je osjetljivo mjesto i vjerojatno bi svima bila fora izviždati ga. Kada je na Dan Općine došao dopredsjednik Vlade RH Slobodan Uzelac bila je napeta situacija zbog njegove srpske nacionalnosti. Zna se što je ovo mjesto proživjelo u Drugom svjetskom ratu i sada u Domovinskom. Ne bi pomoglo ni to što se za Uzelca zna da je tijekom rata bio u Hrvatskoj. U HSP-u su prijetili da će napraviti nerede ako on dođe na finale nogometnog turnira, otkriva Vlado Nimac, donačelnik Općine Lišane Ostrovičke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
Pa što Kalmeta nije doveo vodu, nije znao da Lišane postoju?? osim kad je dolazije prodavati maglu!
Slika korisnika pingvin
Lišane Ostrovičke a dije to ka čardak nina nebu nina zemlji Zadrska županija Šibenska biskupija elektra Šibenska pošta Zadarska.Kalmeta zabrinut nema u Zagrebu više ljudi koji će brinuti za LIŠANE a tkose to dosad brinuo o Lišanima i Lišancima. Kalmeta sram te bilo štasi napravio za ovo mjesto zadji 17 godina iza oluje .Dolazite ka lešinari svake četvrte godine posvoj plijen i onda papa, do idući izbora.ŠERIFOVKA svaka čast šta si stala na stranu svoje Sanje,tvoja je sanja pametna i školovana uspješna žena ona i njen suprug ZORAN jednom rječju sve naj naj Samu su Lišanci veliki katolici unajmanju ruku veći i od samog Pape,bili su vjernici iveći 1971 kad je u svetom JERI svirala longplejka iza mise fra PETAR PLETIKOSA je donija sviralaje SAVKA MAJKA A TRIPALO ĆAĆA I drugo jutro milicija došla dečke ispitivati kojeppivao i štaje bilo a javas pitam koje moga to dojaviti nego onaj koje tu bio NISU LI TO BIVŠI REZERVNI MAJORI KAPETANI i uvjek u prvin redovima u crkvi ali knjižica na guzici ako pročitaju pripoznatćese evo koji su to veliki katolici.Ajde VLADO OŽENISE pa bajli dičicu dostaje prepucavanja nema od nacionalizma ništa.Ilise još niste uvjerili uto.Nadalise da će vam Sanja Musić Milanović pomoći kako vam nije pomoga ŠIME PRTENJAČA župan pa KALMETA ZRILIĆ VRANČIĆ I SVI DOSADAŠNJI samo vi nevolite crvene sramotta.....
Slika korisnika DubokoPlavo
Bando crvena, mani se tih udbaskih metoda prebacivanja krivnje i sistema zavadi pa vladaj! Nije vam ovo vise jugostavija. Milanovic je vjernik, samo ne vjeruje u Boga nego u partiju!
Slika korisnika kapetan
sramotan članak koji potencira ono što za ovu zemlju, poharanu i opljačkanu, nije uopće bitno ili je bitno za šačicu agresivaca i neandertalaca...nakon svega što je HDZ učinio netko još uvijek ima obraza napadati i određivati tko je crveni a tko plavi...sramota...što je autor članka napravio za boljitak naše zemlje?...a reći za nekoga da skrivečki dolazi negdje je toliko bahato i bezobrazno da ja ostajem bez riječi...i što znači je li netko vjernik ili nije...na prvom mjestu treba biti čovjek i to dobar čovjek, sve drugo je nebitno...a kako vidim danas je jako malo onih koji se ujutro mogu pogledati u ogledalo...zato im jezici toliko brzo govore da ih mozak ne može pratiti...
Slika korisnika pingvin
duboko plavo----sigurnosise pripoznao jer sidite na dvi katrige tata tije banda crvena a tisi samo jedan jadničak koji nije još odrasta nit će ikad a šta Tuđman nije bija genarl Titin akoje Tito banda crvena DALI TO NIJE I GGENERAL TUĐMAN MUĆNI GLAVON.a tisimi neki vjernik vidi se iz priloženog ti st jedna obična plač pizda.Kako nisi reagira kad ste načelnicu birali nijeli njenog muža i svekra odhranila partija ili si zaboravija ili još bolje možda se nisi ni rodija najbolje da mučiš onda si najpametniji.A štase tiče SANJE I ZORANA MILANOVIĆA ŠTETA KAD DOĐU DAJI TI TAKO PAMETAN NEDOČEKAŠ